ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σοκολάτα: η γεύση του έρωτα δια χειρός Νίκης Μερκούρη

niki

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Τι γεύση έχει ο έρωτας; Σοκολάτα, φυσικά! Σήμερα, λοιπόν, ετοιμάστε μια υπέροχη σοκολατίνα και βάλτε έναν γλυκό επίλογο στο γιορτινό γεύμα με το άλλο σας μισό.

Και θυμηθείτε: η σοκολάτα είναι από τα καλύτερα αφροδισιακά!

Υλικά

  • 1 φακελάκι κρέμα βανίλια
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 4 κουταλιές ζάχαρη μαύρη
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γραμ. μερέντα
  • Λίγο λικέρ τσέρυ
  • 6 μαλακά μπισκότα σοκολάτας
  • Λίγα κόκκινα φρούτα (ό,τι βρείτε)

1655451_669719599751682_1701933379_o

Εκτέλεση

1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και μόλις λιώσει ρίχνουμε την σκόνη διαλυμένη στο τρίτο φλυτζάνι γάλα. Μόλις δέσει η κρέμα την αφήνουμε.

2. Λιώνουμε τη σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος, τη μερέντα και το λικέρ.

3. Παίρνουμε μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς και βάζουμε κομμένα μπισκότα στη βάση, μετά ρίχνουμε λίγη κρέμα σοκολάτας και λίγη βανίλιας.

4. Επαναλαμβάνουμε με μπισκότα και κρέμες, απλώνουμε τα κόκκινα φρούτα εδώ και εκεί και τελειώνουμε με λίγη σοκολατένια κρέμα την οποία επισης ρίχνουμε στην επιφάνεια, εδώ και εκεί.

5. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό μας, το οποίο σερβίρουμε με λίγο ζεστό σιρόπι σοκολάτας ή βουτάμε τα κουτάλια με τα οποία θα το σερβίρουμε στη σοκολάτα, την ώρα που κάνουμε την κρέμα. Σε αυτή την περίπτωση, τα παγώνουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε με τα σοκολατένια κουταλάκια το γλυκό στον καλό μας.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top