Το γαστρονομικό ταξίδι κάθε Πέμπτη στο “ΒΟΛΤΑ” στη Μεραρχίας συνεχίζεται! Σήμερα 19 Ιανουαρίου ο ουρανίσκος μας θα γευτεί λιχουδιές σε συνδυασμό με μοναδικά cocktail κατευθείαν από την Ισπανία!
“Η επιτυχία πάντα δημιουργείται όταν έχεις τη κατάλληλη ομάδα…Η Πέμπτη καθιερώθηκε ως μια βραδιά ξεχωριστή από την ποιότητα των προϊόντων και από της γνώσεις των ανθρώπων που δημιουργούν όλα εκείνα που έχουν σχέση με τις αισθήσεις.”, λέει ο Κώστας Πασχαλίδης.
Η φιλοσοφία της ισπανικής κουζίνας βασίζεται στην παραδοσιακή σπιτική κουζίνα των Ισπανών. Είναι η απλή αγροτική κουζίνα που τα κύρια συστατικά της είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο, η ντομάτα, η κόκκινη καυτερή πιπεριά, κάποια μπαχαρικά και αρωματικά βότανα τα οποία αφθονούν στην ισπανική φύση.
Παραδοσιακά, οι Ισπανοί, πριν κάτσουν στο τραπέζι, «τρώνε μεζεδάκια» (“picore”), προτιμώντας κάποιο απεριτίφ, για να ανοίξει η όρεξη. Όμως και τα “tapas” έχουν γίνει πολύ της μόδας σε όλο τον κόσμο, χάρη στα φημισμένα πλέον «τάπας μπαρ». Οι διάσημες αυτές μπουκίτσες είναι πραγματική απόλαυση!
Cocktail Pairing λοιπόν με ισπανικές νοστιμιές και ποτά. Ο Μιχάλης Ιφόγλου, ο Αργύρης Μαστρογιαννίδης και ο Κωνσταντίνος Πατέλης επιμελούνται τα cocktail, ενώ ο Γιώργος Παντόπουλος το μενού! Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο; Εμένα η παέγια!
Vamos a “ΒΟΛΤΑ” amigos, για μια μοναδική ισπανική βραδιά!
Leave a Reply