Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Σας δώσαμε φύλλο για κουρού, τώρα σας δίνουμε και πρόταση για μια γευστική κιμαδόπιτα με καρότο.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- 5 καρότα πολτοποιημένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 300 γραμ χυμό ντομάτας
- αλάτι πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- 2 φύλλα κουρού
Εκτέλεση
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο, συνεχίζουμε με τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε να ροδίσει ο κιμάς και το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κονιάκ περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνουν τα αρώματα από το κονιάκ που δίνει μια ξεχωριστή γεύση στο κιμά.
Συνεχίζουμε με καρότα, ντομάτα και ζάχαρη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς για 20 λεπτά. Σε ένα ταψί 30εκ λαδωμένο στρώνουμε το φύλλο ρίχνουμε τη γέμιση σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε την πίτα μας.
Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180βαθμούς για μια ώρα περίπου!
Leave a Reply