Γλυκό με μπισκότα, κεράσια και κακάο δια χειρός Νίκης Μερκούρη

  • 3 πακέτα μπισκότα μιράντα
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 2 φακελάκια κρέμα βανίλια
  • 1.320 γραμμάρια γάλα
  • 10 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 φύλλα ζελατίνας
  • 200 γραμμάρια κερασάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα. Ζεσταίνουμε το μισό γάλα με τη ζάχαρη και στο υπόλοιπο διαλύουμε τις κρέμες. Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα το κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να «δέσει» η κρέμα.

Σε ένα μπολ μαλακώνουμε τις ζελατίνες, τις στύβουμε και τις ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα λίγο να γίνει χλιαρή. Σε μια μακρόστενη φόρμα ραντίζουμε τη βάση της με κακάο, στρώνουμε με τα μπισκότα τη βάση της, ραντίζουμε ξανά με κακάο, μοιράζουμε κερασάκια και ρίχνουμε κρέμα.

Επαναλαμβάνουμε στρώσεις και τελειώνουμε με μπισκότα.

Παγώνουμε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με κακάο και κερασάκια.