ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Χρυσάνθη Παλάζη, ένα ανήσυχο πνεύμα στο Myselvi

1

Photo by Antony Papamike

Την παρακολουθούσα τόσο για την πολιτική της δραστηριότητα, αλλά κυρίως και για τις συμβουλές που έδινε στους τηλεθεατές, μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές. Μια προσωπικότητα, που σε κεντρίζει με τις απόψεις, τις ιδέες της αλλά κυρίως με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα. Γίναμε διαδικτυακές φίλες χωρίς όμως να έχουμε γνωριστεί από κοντά. Και τότε θέλησα ακόμα περισσότερο να την συναντήσω.

Η Χρυσάνθη Παλάζη, ακούει στο Χρυσάνθη, Χρύσα, Χρυσάκι…ανάλογα με το βαθμό οικειότητας, γεννήθηκε στη Σέρρες το 1967 μαζί με τη Χούντα και δεν έχει πρόβλημα να λέει την ηλικία της! Στο σχολείο είχε μεγάλο καημό να γίνει δημοσιογράφος, αλλά καθώς δεν υπήρχε πανεπιστημιακή σχολή τότε, ήταν και ένας εμπνευσμένος καθηγητής που της εμφύσησε την αγάπη για τη λογοτεχνία και τη γλώσσα, είπε να γίνει Φιλόλογος και βλέπουμε…Στη συνέχεια έκανε γεμάτη επιστημονικό ζήλο ένα μεταπτυχιακό στη Φιλολογία, που στο μεταξύ αποδείχθηκε μεγάλη αγάπη και παντοτινή.

Αναγνώστρια του Myselvi από την πρώτη στιγμή, αποδέχτηκε την πρόσκληση μας να συναντηθούμε και να μας μιλήσει για τον εαυτό της και για όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Ο δρόμος της επιτυχίας δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, η αισιοδοξία όμως που την διακατέχει και η συνεχής ανησυχία της, την οδήγησαν στο να καταφέρει πολλά. Και πιστέψτε με…είναι πάρα πολλά!

Μετά από πολλά χρόνια σταδιοδρομίας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίζει συνειδητά, λόγω οικογενειακών επιλογών, να επιστρέψει στην γενέτειρα πόλη. Η νέα χιλιετία τη βρίσκει να κάνει μια νέα αρχή στη Σέρρες αλλά και της δίνει την χαρά να δει την οικογένειά της να μεγαλώνει.

Photo by Antony Papamike

Photo by Antony Papamike

“Αν και τα χρόνια των σπουδών φαντάζουν ως μακρινή πραγματικότητα, παίρνω την απόφαση να ξεκινήσω την εκπόνηση ενός απαιτητικού Διδακτορικού στην Παιδαγωγική Επιστήμη αυτή τη φορά και αφού έχω περάσει από τις συμπληγάδες της απόκτησης κρατικής υποτροφίας από το ΙΚΥ για την εκπόνησή του.”, μου εκμυστηρεύεται.

Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αξιώθηκε με ευρωπαϊκές διακρίσεις για την δουλειά της και τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, μια υποστηρικτική-συμβουλευτική δομή της Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Η συμβουλευτική προσέθεσε νέα ενδιαφέροντα αλλά και διεύρυνε τους επιστημονικούς της ορίζοντες και η εκπόνηση ενός ακόμη μεταπτυχιακού, αυτή τη φορά στη Σχολική Ψυχολογία, ήρθε ως φυσιολογική συνέχεια ενός ανήσυχου μυαλού και μιας αφοσιωμένης στη “δια βίου μάθηση” φύσης.

Photo by Antony Papamike

Photo by Antony Papamike

Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην την ρωτήσω για την ενασχόλησή της με την πολιτική. “Τώρα από πού μου ήρθε όψιμα το μικρόβιο της ενασχόλησης με την πολιτική, αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση… Η ψυχαναλυτική προσέγγιση τοποθετεί “το μικρόβιο” στα χρόνια της φοιτητικής ζωής…σίγουρα πάντως δεν πρόκειται -ευτυχώς ή δυστυχώς- για παιδική ασθένεια…αλλά για μονιμότερη βλάβη!”, μου λέει χαμογελώντας.

“Βρίσκω πραγματικό ενδιαφέρον και αυτοσκοπό στην ενεργοποίηση σε τοπικούς συλλόγους και εθελοντικές προσπάθειες.”, συμπληρώνει.

Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Τσοχατζίδη,  με την ιώβεια υπομονή και την τεράστια κατανόηση και έχει δύο παιδιά στην εφηβεία, που δοκιμάζουν στην πράξη τις ωραίες και “σοφές” της υποδείξεις για θέματα συμβουλευτικής.

Photo by Antony Papamike

Photo by Antony Papamike

Πετυχημένη επιστήμονας, σύζυγος, μητέρα μα πάνω απ’όλα γυναίκα! Την ακούω με θαυμασμό και τότε σκέφτομαι ότι η ίδια με όλα αυτά που έχει καταφέρει, είναι η προσωποποίηση του Myselvi. “Θα ήθελες να αρθρογραφείς για τους αναγνώστες μας;”, της προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη και η ίδια μου γνέφει καταφατικά.

“Θέλουμε και εμείς να δοκιμάσουμε στην πράξη τις ωραίες και “σοφές” σου υποδείξεις για θέματα συμβουλευτικής.”, της λέω γεμάτη χαρά που αποδέχεται την πρόσκλησή μου.

Photo by Antony Papamike

Photo by Antony Papamike

Και κάπως έτσι ξεκινάει το ταξίδι της Χρύσας στο Myselvi! Έχουμε να μοιραστούμε πολλά μαζί της. Δεν ξεκίνησε μόνο μια όμορφη συνεργασία, αλλά και μια όμορφη φιλία γι΄αυτό κι εγώ θα την αποκαλώ Χρυσάκι!! Δεν της το έχω πει βέβαια ακόμα!!

Χρυσάκι μου καλωσόρισες στον κόσμο του Myselvi!

Photo by Antony Papamike

Photo by Antony Papamike

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top