Ταραμοσαλάτα με πιπεριά και ντάκο δια χειρός Νίκης Μερκούρη

νικη_μερκουρη_myselvi.gr

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Ένας μεζές για τη Σαρακοστή, το χαβιάρι της ελληνικής παραδοσιακής μας κουζίνας. Με βιταμίνη Α για τα μάτια μας και το δέρμα μας, D για τα οστά μας.

Υλικά

  • 100 γραμ. λευκό ταραμά
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • 2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
  • 2 πιπεριές φλωρίνης ψητές
  • 2 ντάκους βρεγμένους καλά
  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο

 

Τα στάδια της συνταγής

Χτυπάμε τον ταραμά στο multi μαζί με κρεμμύδια, το λεμονί και το ελαιόλαδο. Μουλιάζουμε τους ντάκους σε δροσερό νεράκι και αφού μαλακώσουν τους στύβουμε απαλά. Πολτοποιούμε στο multi και προσθέτουμε στον ταραμά.

Τις πιπεριές τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Όλα μαζί τα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα μας τα υλικά και να έχουμε ένα απαλό κόκκινο κρεμώδες μείγμα, δηλαδή μια νόστιμη ταραμοσαλάτα. Βάλτε τη σε ένα μπολ και στολίστε με πιπεριές και φύλλα δυόσμου.

Μπορείτε να κόψετε τριγωνάκια ζύμης και να τα ψήσετε στο φούρνο στη λαδόκολλα για να συνοδεύσουν την κόκκινη ταραμοσαλάτα σας.

Απολαύστε το ορεκτικό σας με ένα ποτήρι κρασί.