Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Όταν το σουβλάκι συνάντησε το σπετζοφάι έγινε μια έκρηξη γεύσης !! Αλλά δεν παχαίνει ομορφαίνει !!
ΥΛΙΚΑ
- 5 λουκάνικα χωριάτικα
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 10 ντοματίνια
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- Πιπέρι καπνίστο
- 250 γράμ φέτα μαλακή
- 200 γράμ γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι πιπέρι
- Ελαιόλαδο θυμάρι ρίγανη
- 3 κ σ ξύδι βαλσάμικο
- Πίτες για σουβλάκι
- Ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια και τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τα ντοματίνια τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα. Όλα αυτά σε ένα μπολ ανακατεμένα. Χτυπάμε ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, 3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο, λίγο θυμάρι και ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Ρίχνουμε στο μπολ με τα λουκάνικα και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά και ανά διαστήματα. Μετά περνάμε στα ξυλάκια πιπεριά, λουκάνικο, ντοματίνια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ψήνουμε στο ταψί του φούρνου τα σουβλάκια μαζί με τα κρεμμύδια πάνω σε λαδόκολλα για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε και τις πίτες. Ανακατεύουμε γιαούρτι, φέτα και σκόρδο λιωμένο με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια πάνω στις πίτες αλειμμένες με τη λευκή κρέμα. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι καπνιστό και από πάνω τα σουβλάκια με τα κρεμμύδια!!! Απόλαυση!
Leave a Reply