Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Ένα δροσιστικό, απολαυστικό και υπέροχο επιδόρπιο.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 5 αυγά
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 500 γραμμάρια ροδάκινα σε κονσέρβα
- σιρόπι
- 2 φλυτζάνια χυμό ροδάκινου
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλα
- λίγες σταγόνες λεμονιού
- 1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα ροδάκινου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο και συνεχίζω με τους κρόκους. Έχω ανακατέψει το σιμιγδάλι με μπέικιν, βανίλιες και τα ρίχνω στο μίξερ.
Διαλύω στο γιαούρτι τη σόδα και προσθέτω στο μείγμα του μίξερ. Ρίχνω το ξύσμα λεμονιού και τέλος με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα, που έχουμε χτυπήσει ήδη με λίγες σταγόνες λεμονιού. Βουτυρώνω ένα πυρέξ ή ταψάκι και το ραντίζω με σιμιγδάλι ψιλό.
Ρίχνω το μείγμα, στρώνω στην επιφάνεια, ψήνω στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Μόλις κρυώσει η ροδακινόπιτα βράζω όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 8 λεπτά και ρίχνω με κουτάλα το ζεστό σιρόπι προσεκτικά πάνω από την κρύα ροδακινόπιτα.
Τα υπόλοιπα ροδάκινα τα βάζω στην κατάψυξη να παγώσουν και μετά τα πολτοποιώ στο μούλτι. Σερβίρω με τη γρανίτα πάνω από κάθε κομμάτι ροδακινόπιτας.
Leave a Reply