Άρωμα μυστηρίου από 8 γυναίκες

20160515_223057
Photo by Antony Papamike

Πέρασαν σχεδόν 10 ημέρες από την θεατρική παράσταση “8 γυναίκες κατηγορούνται”, του Ρομπέρ Τομά και το μυαλό μου γυρίζει ακόμα σε εκείνες τις γυναίκες. Πόσο εύκολο είναι τελικά να εμπιστευτεί κάποιος 8 γυναίκες μέσα σε ένα σπίτι;

Κάθε μία από αυτές κρύβει το δικό της μυστικό, κάθε μία από αυτές έχει τη δική της κρυφή ιστορία. Πόσο ρεαλιστική η θεατρική παράσταση, που ανέβηκε από το Β´ τμήμα της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Καλλιόπης Ευαγγελίδου.

20160515_223018
Photo by Antony Papamike

Σε ένα σπίτι στην Γαλλία, ένας άντρας ζει ανάμεσα σε οκτώ γυναίκες. Είναι για αυτές σύζυγος, πατέρας, γαμπρός, αδερφός, εραστής. Ένα πρωί βρίσκεται δολοφονημένος στο κρεβάτι του, με ένα μαχαίρι. Κάθε μία είχε έναν λόγο να είναι η δολοφόνος.

Photo by Antony Papamike
Photo by Antony Papamike

Μία παράσταση, που σε κρατάει συνεχώς σε αγωνία, σε βάζει σε σκέψεις αλλά και αντανακλά ένα μέρος της πραγματικότητας. Προκειμένου να υπερασπιστεί καθεμία τον εαυτό της, στρέφεται ενάντια στο πρόσωπο για το οποίο κρύβει το μεγαλύτερο μίσος βγάζοντας στη φόρα ανομολόγητα μυστικά. Κάθε γυναίκα έχει μια ιστορία να πει και τα δικά της μυστικά να κρύψει.

Ένοχα μυστικά, που βγαίνουν στη φόρα σε μία παράσταση μυστηρίου, που παρ’ όλες τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες, που είχε η ερασιτεχνική ομάδα την απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο. Και κάπου εδώ έκλεισε ο κύκλος των χειμερινών παραστάσεων.

Αναμένουμε την καινούρια θεατρική χρονιά και τις όμορφες παραστάσεις, που θα σκηνοθετήσει η Καλλιόπη Ευαγγελίδου με την θεατρική, ερασιτεχνική ομάδα της.

[su_slider source=”media: 2267,2268,2269,2270,2271,2272,2273″ link=”lightbox” width=”320″ height=”260″ responsive=”no” title=”no”]