ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Αλλαγή καριέρας; 6 λόγοι για να το τολμήσεις

carrier_myselvi.gr

Η αλλαγή καριέρας – ειδικά εν μέσω κρίσης- δεν είναι η πιο εύκολη απόφαση που μπορείς να πάρεις. Ωστόσο, ο μέσος άνθρωπος συνήθως αλλάζει δουλειά αρκετές φορές στη διάρκεια της ζωής του. Ένας λόγος είναι ότι οι επιλογές καριέρας δεν γίνονται πάντα με βάση τα σωστά κριτήρια.

Ένας άλλος είναι ότι οι άνθρωποι δε μένουν ίδιοι και έτσι τα πράγματα που τους ταιριάζουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους δεν είναι δεδομένο ότι θα τους ταιριάζουν πάντα. Έτσι, ακόμα κι αν ακολουθήσεις τα προβλεπόμενα βήματα κι επιλέξεις μια καριέρα που κάνει για σένα, ενδέχεται να μην μείνει για πάντα η καλύτερη επιλογή.

Ορίστε μερικοί λόγοι που θα σε κάνουν να σκεφτείς αν έχει έρθει η στιγμή να προχωρήσεις και να αλλάξεις δουλειά.

Είναι πιθανό να χρειάζεσαι αλλαγή καριέρας αν…

  •  .…η ζωή σου έχει αλλάξει: Όταν επέλεγες την επαγγελματική σου σταδιοδρομία η ζωή σου ήταν διαφορετική σε σχέση με το παρόν. Για παράδειγμα, μπορεί πριν να ήσουν μόνη και τώρα να έχεις οικογένεια. Μπορεί επίσης τα τρελά ωράρια ή τα συχνά ταξίδια που είναι απαραίτητο κομμάτι της δουλειάς σου να μην ταιριάζουν στον καινούριο τρόπο ζωής σου. Ορίστε, λοιπόν, ένας λόγος για να αναζητήσεις μια απασχόληση που είναι πιο «φιλική προς την οικογένεια».
  • …οι προοπτικές του κλάδου σου έχουν χειροτερέψει: Όταν μπήκες στον κλάδο τα πράγματα έδειχναν αρκετά υποσχόμενα αλλά με τις αλλαγές στην τεχνολογία, στην οικονομία και στη βιομηχανία, οι ευκαιρίες καριέρας έχουν λιγοστέψει. Ίσως, λοιπόν, να έχει έρθει η στιγμή για μια αλλαγή καριέρας και την αναζήτηση μιας δουλειάς με καλύτερες προοπτικές.
  • …βιώνεις το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (Burnout): Μια φορά κι έναν καιρό δεν έβλεπες την ώρα να πας κάθε μέρα για δουλειά. Τώρα, όχι μόνο δεν αισθάνεσαι έτσι, αλλά πλέον δεν αντέχεις τη δουλειά σου και η αλλαγή των εργοδοτών δεν έχει βοηθήσει καθόλου. Μήπως ήρθε η ώρα να βρεις μια καριέρα που σε εμπνέει;
  • …η δουλειά σου έχει υπερβολικό στρες: Είναι γνωστό ότι ορισμένα επαγγέλματα είναι εγγενώς αγχωτικά και ύστερα από καιρό ο εργαζόμενος αδυνατεί να διαχειριστεί το στρες. Γι’ αυτό, για να διατηρήσεις την πνευματική και σωματική υγεία σου χρειάζεται να βρεις μια δουλειά που εμπεριέχει λιγότερο άγχος.
  • …η δουλειά σου είναι βαρετή: Όταν αρχικά έκανες έρευνα για τη δουλειά σου η συγκεκριμένη απασχόληση προέβλεπε ευκαιρίες ανέλιξης. Τώρα, όμως, που εργάζεσαι στον κλάδο συνειδητοποιείς ότι έχεις ήδη ανέβει όσα σκαλιά μπορούσες και σου λείπουν οι προκλήσεις που αντιμετώπιζες κάποτε. Μια αλλαγή καριέρας μπορεί να σου δώσει και πάλι τις προκλήσεις που τόσο επιθυμείς.
  • …θέλεις να βγάλεις περισσότερα χρήματα: Μπορεί να εκπλαγείς αν μάθεις ότι οι απολαβές δεν είναι ο νούμερο ένα παράγοντας της επαγγελματικής ικανοποίησης. Ως εκ τούτου, μη σου φανεί περίεργο αν μια δουλειά με καλύτερα χρήματα σου χαρίζει μικρότερη ικανοποίηση. Με αυτό κατά νου, αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που σε ωθούν να σκεφτείς το ενδεχόμενο να κάνεις μια αλλαγή καριέρας, τότε θα πρέπει να λάβεις υπόψη και τις καλύτερες αποδοχές.

 

ΠΗΓΗ: helloladies.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top