ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Βάλε στόχο σου τον παράδεισο

30-1-720x415

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Εκεί που τίποτα δεν μπορεί να σε αγγίξει. Εκεί που μπορείς να γελάς ελεύθερα και να ονειρεύεσαι χωρίς τους φόβους του εφιάλτη.

Βάλε στόχο σου τον παράδεισο, όπου θα περπατάς ελεύθερη από μίση και κακοτοπιές. Βάλε στόχο τον παράδεισο με τους υπέροχους ανθούς και τα σαγηνευτικά αρώματά τους χωρίς τα αγκάθια τους. Με τα γάργαρα νερά χωρίς τις λασπωμένες ακτές.

Βάλε στόχο τον παράδεισο με τις ορθάνοιχτες πόρτες χωρίς τα σκουριασμένα μάνταλα. Εκεί που η ανάμνηση έχει το άρωμα της άνοιξης. Εκεί με το ζεστό φως και τις δροσερές νύχτες. Βάλε στόχο τον παράδεισο χωρίς κανένα φορτίο στις πλάτες που σε αναγκάζει να κρατάς τις ισορροπίες σου. Χωρίς τις νοητές τραμπάλες στο ναι και στο όχι, στο θέλω και στο μπορώ.

Εκεί που δεν υπάρχει ούτε νωρίς ούτε αργά, που τα ρολόγια σταματούν και οι λεπτοδείκτες τους απλά υπάρχουν για να σχηματίζουν ένα παιδικό χαμόγελο. Εκεί που δεν υπάρχει προορισμός. Βάλε στόχο τον παράδεισο που με τα ακροδάχτυλα αγγίζεις την ψυχή σου. Εκεί που θα διαγράψεις τροχιά με την αύρα σου.

Εκεί που τα λάθη διαγράφονται και υπάρχει μόνο η συγχώρηση και η λύτρωση της ψυχής. Εκεί που δεν υπάρχει η αμφισβήτηση. Βάλε στόχο σου τον παράδεισο, εκεί που δεν υπάρχει σύνθετο αλλά μόνο απλό. Που δεν υπάρχει η ανάγκη της κατανόησης και της αποδοχής.

Βάλε στόχο σου τον παράδεισο με τα φυλαχτά που σε προφυλάσσουν από δόλιους και κακόβουλους πειρασμούς. Βάλε στόχο τον παράδεισο, που η ανάσα σου είναι γαλήνια και το βάδισμά σου ανάλαφρο. Εκεί που τα διαμάντια των ματιών σου θα κυλούν ελεύθερα προς τη γη διαγράφοντας λαμπερά χνάρια ώστε να μην χάσεις ποτέ ξανά την διαδρομή αυτή αλλά και να σε ακολουθήσουν και άλλοι.

Βάλε στόχο σου τον παράδεισο και ζήσε σε αυτόν.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top