Tales

Τον μήνα Οκτώβριο όλα είναι ροζ

think-pink

Για εμένα ο μήνας Οκτώβρης σημαίνει πολλά. Σημαίνει πολλά γιατί είναι ο μήνας των γενεθλίων μου. Όμως ο Οκτώβρης είναι και ο μήνας του ροζ!  Άλλος ένας λόγος που αγαπώ αυτό τον μήνα. Είναι ο κατεξοχήν μήνας που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και την ενημέρωση κατά του καρκίνου του μαστού, μια εκστρατεία για ένα τόσο σημαντικό και συνάμα ευαίσθητο θέμα που μας αφορά όλες!

Το ροζ και η ρομαντική αισθητική του, εκπροσωπούν τη διαφύλαξη της ακεραιότητας ενός από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του γυναικείου σώματος, το στήθος.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, 1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει κάποια στιγμή στη ζωή της, ενώ μόνο στην Ελλάδα κάθε χρόνο παρουσιάζονται 4.500 νέα κρούσματα! Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπίσει τη νόσο με επιτυχία! Στο σημείο αυτό βέβαια είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε και τη συμβολή της αυτοεξέτασης, που κυριολεκτικά σώζει ζωές!

Προσωπικά δεν μπορώ να σας μιλήσω, καθημερινά όμως γνωρίζω γυναίκες δυνατές και νικήτριες απ΄αυτή την άνιση μάχη, γυναίκες που με κάνουν να βλέπω με άλλο μάτι τη ζωή, ίσως με το δικό τους διαφορετικό πλέον τρόπο. Από τα λόγια τους κρατάω κάτι σημαντικό………ο καρκίνος μπορεί να είναι ευκαιρία. μπορεί να σου δείξει τον δρόμο προς το αληθινό νόημα της ζωής!

Ένα επώδυνο μονοπάτι που στο τέλος του μπορεί να έχει ζωή! Το χαμόγελο και η αγάπη σημαντικά όπλα εναντίον του. Δεν θέλω όμως να σας κουράσω.

Η ιστορία μιας αναγνώστριας, μας διδάσκει τη «ροζ» πλευρά της ζωής!

october

Καρκίνος του μαστού, η «ροζ» πλευρά της ζωής!

Γράφει αναγνώστρια του Myselvi.gr

“Η αλήθεια είναι πως όλα μαύρισαν όταν άκουσα τη γιατρό – στην ετήσια προληπτική εξέταση που ξεκίνησα να κάνω κάθε χρόνο από τότε που έκλεισα τα 40 – να μου λέει «θα χρειαστεί να κάνετε βιοψία».Θα σας φανεί απίστευτο, αλλά η πρώτη μου σκέψη δεν ήμουν εγώ και η περιπέτεια της υγείας μου που μόλις ξεκινούσε, αλλά το πώς θα το πω στους αγαπημένους μου ανθρώπους…Οι άνθρωποι δε θέλουμε ν’ ακούμε τη λέξη καρκίνος, ενώ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις λέξεις εγκεφαλικό ή έμφραγμα…

Μέσα σε λιγότερο από 10 μέρες, παραμονή των γενεθλίων μου, έκανα την πρώτη χημιοθεραπεία. Οχτώ συνολικά και μια περούκα που ήταν η αφορμή να σοκάρω πολλούς όταν μου έλεγαν «μεγιά το κούρεμα» κι εγώ απαντούσα «ευχαριστώ αλλά είναι περούκα, δίνω τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού». Ε λοιπόν εδώ κρύβεται ένα από τα μεγαλύτερα όπλα για να τον νικήσεις! Μη φοβηθείς ποτέ να τον πεις με τ’ όνομά του, να το εξωτερικεύσεις κι ας μην αρέσει στους άλλους να ακούνε τη λέξη καρκίνος.

Μια που είπα οι άλλοι, αυτοί οι άλλοι, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο από την αρχή. Ο καρκίνος είναι η αφορμή να μάθεις στο τέλος αυτής της μάχης που έδωσες, με ποιους ανθρώπους θα συνεχίσεις τη ζωή σου. Στο εξής αυτοί οι άνθρωποι είναι μαζί με την υγεία σου ότι πιο πολύτιμο έχεις. Οι άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα μου στη μάχη αυτή ήταν ακόμη ένα όπλο για να τον νικήσω.

Οι μήνες των χημειοθεραπειών πέρασαν, προσπαθώντας να μην αλλάξω τίποτα από την προηγούμενη καθημερινότητά μου, ακόμη ένα όπλο εναντίον του! Μετά ήρθε η επέμβαση και μετά οι ακτινοθεραπείες. Όποιος σας πει στο εξής πως το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της μάχης είναι οι χημιοθεραπείες, να τον πιστέψετε!

Θα μπορούσε κάποιος από εσάς που διαβάζει αυτό το κείμενο να σκεφτεί «τι τα θες και τα θυμάσαι τώρα όλα αυτά, πάει πέρασαν». Εδώ βρίσκεται ακόμη ένα όπλο για να τον νικήσεις, ποτέ μην πεις εγωιστικά «γιατί σ’ εμένα», προσπάθησε με την ιστορία σου ν’ αφυπνίσεις κι άλλες γυναίκες στο να μην αμελούν τις ετήσιες εξετάσεις τους!

Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στους γιατρούς μου, τους είμαι ευγνώμων και εδώ κρύβεται ακόμη ένα όπλο, το να επιλέξεις γιατρούς που εμπιστεύεσαι!

Ο καρκίνος μ’ έκανε να χάσω την ξεγνοιασιά μου όμως μου θύμισε πως είναι να χαίρεσαι σαν παιδί με τα πιο απλά πράγματα και να βρίσκεις μέσα σ’ αυτά την αληθινή ευτυχία. Κι αν τότε μαύρισαν όλα, τώρα έχω στα 44 μια «ροζ» ζωή! Ο Οκτώβριος είναι ο «ροζ» μήνας ενάντια στον καρκίνο του μαστού, μήνας πρόληψης για όλες τις γυναίκες. Μην αμελείτε τις εξετάσεις σας!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top