ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βιβλίο της εβδομάδας: «Η εκδίκηση των Αγγέλων»

16731182_10155000733793119_1050938564_n

Γράφει η Ιωάννα Καρολίδου / a book lover

Τίτλος : «Η εκδίκηση των Αγγέλων»
Συγγραφέας : « Λένα Μαντά»

Λένα Μαντά, μια καταξιωμένη και αναγνωρισμένη συγγραφέας. Προσωπικά φροντίζω να αποκτώ κάθε βιβλίο της το οποίο κυκλοφορεί και αυτό γίνεται κάθε χρόνο σχεδόν.

Οι φίλοι μου, έχουν μάθει πλέον την ‘τρέλα’ που έχω με τα βιβλία και φροντίζουν τα δώρα τους, είτε στην ονομαστική μου εορτή, είτε στα γενέθλια, να είναι πάντα βιβλία. Όπως και το συγκεκριμένο «Η εκδίκηση των Αγγέλων».

Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν για άλλα μυθιστορήματα της Λένα Μαντάς διάβασε ΕΔΩ «Με λένε Ντάτα» και ΕΔΩ “Χωρίς χειροκρότημα”

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα εικοσάχρονο κορίτσι σωριάζεται νεκρό την ώρα που δουλεύει. Κανένας δεν μπορεί να βρει την αιτία. Ο Άρης, ο αγαπημένος της, απελπισμένος, υπόσχεται να ανακαλύψει ποιος ευθύνεται για τον θάνατό της. Δίπλα του στέκεται η μητέρα του, η Γαλάτεια, διάσημη συγγραφέας αισθηματικών μυθιστορημάτων. Εκείνη κάνει την υπέρβαση και αποφασίζει να εμπλακεί σε μια ιστορία ανώτερη από τις δυνάμεις της.

Οι ιατρικές γνωματεύσεις δε ρίχνουν κανένα φως και όλες οι έρευνες καταλήγουν σε αδιέξοδο. Η Γαλάτεια δεν ξέρει αν υπάρχει καν δολοφόνος ή αν όλα όσα υποψιάζονται ο γιος της και η μητέρα της κοπέλας είναι ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Στο μέλλον, και με όσα θα αποκαλυφθούν, θα ευχόταν να ήταν έτσι…

h ekdikisi twn aggelwn

Προσωπική άποψη

Συνήθως δεν επηρεάζομαι από τις κριτικές άλλων αναγνωστών για κάποιο βιβλίο που πρόκειται να διαβάσω. Αυτή τη φορά όμως ήταν διαφορετικά. Τα τελευταία χρόνια και αναφέρομαι στις τελευταίες συγγραφικές δουλειές της Λένας Μαντά, οι απόψεις των αναγνωστών διίστανται. Υπήρξαν άρθρα που διάβασα, με όχι και τόσο θετικά σχόλια για τα βιβλία της. Ένα από αυτά ήταν και το συγκεκριμένο μυθιστόρημα που θα εκφράσω τη δική μου προσωπική άποψη.

Παραδέχομαι ότι ξεκίνησα την ανάγνωση του βιβλίου αυτού προκατειλημμένη από τις απόψεις αρκετών αναγνωστών, όπως προανέφερα. Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια να αποβάλω την αρνητική ενέργεια που ήδη υπήρχε. Δεν μπορώ να πω ότι κατάφερα να το κάνω με απόλυτη επιτυχία, αλλά θέλω να πιστεύω ότι η άποψή μου θα βρει αρκετούς αναγνώστες σύμφωνους. Έχω διαβάσει στο παρελθόν αρκετά από τα μυθιστορήματα της Μαντά. «Η εκδίκηση των Αγγέλων» θα μπορούσε να ανήκει και στην κατηγορία βιβλίων αστυνομικού περιεχομένου.

Και γιατί το λέω αυτό. Όταν ένα βιβλίο ξεκινά με ένα κορίτσι που βρίσκεται ξαφνικά νεκρό, ξυπνάει το μικρόβιο του αστυνομικού μέσα σου και θέλεις να ανακαλύψεις το πώς και το γιατί. Πρόκειται για τυχαίο συμβάν ή κάποιος, για κάποιο λόγο ήθελε να της αφαιρέσει τη ζωή για προσωπικούς λόγους; Ύποπτοι υπήρξαν αρκετοί, αλλά πολύ γρήγορα ανακάλυψα τον ένοχο και αυτό ήταν κάτι που δε με ενθουσίασε. Θα ήθελα να ήταν πιο περίπλοκη η υπόθεση, να υπήρχε περισσότερη ίντριγκα, αλλά σε αυτό ήμουν άτυχη. Ήλπιζα ότι ήταν μια ‘παγίδα’ της συγγραφέως. Ότι μας παρουσιάζει τον ένοχο από πολύ νωρίς αλλά στο τέλος η εξέλιξη θα ήταν ανατρεπτική. Αλλά όχι, έπεσα έξω.

Αυτό που με άγγιξε στην ιστορία του βιβλίου, ήταν η ηρωίδα μας. Η Γαλάτεια. Μια πασίγνωστη και αναγνωρισμένη συγγραφέας. Γνώρισα τον άνθρωπο Γαλάτεια, τα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε ώσπου να γίνει η καταξιωμένη συγγραφέας. Μου μετέδωσε το μεράκι της για επιβίωση. Το πείσμα της στις δυσκολίες που συνάντησε.

Ένιωσα για λίγο πως παρακολουθούσα τη ζωή της Λένας Μαντάς, από την κλειδαρότρυπα. Πιστεύω πως αποτύπωσε στο χαρτί, ένα κομμάτι δικό της. Τις ώρες απομόνωσης που απαιτεί η δημιουργία ενός βιβλίου. Την κατανόηση των δικών της ανθρώπων για τις πολλές ώρες απουσίας από την καθημερινότητά τους. Την έρευνα που χρειάζεται η ολοκλήρωση ενός μυθιστορήματος και άλλα πολλά που δε θα ήθελα να τα αποκαλύψω. Θα αφήσω στους αναγνώστες που δεν έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο να τα ανακαλύψουν μόνοι τους τα υπόλοιπα.

Το σίγουρο είναι πως στο επόμενο βιβλίο της Λένας Μαντάς θα προσπαθήσω να μείνω ανεπηρέαστη από τις κριτικές.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top