ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Το πρώτο Ενημερωτικό Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στις Σέρρες

Ο Οργανισμός ​ Information Technology Society – IN.TE.SO.org σε συνεργασία με το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙΜ 2 Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την υποστηριξη της UNESCO και της LEGO® EDUK8, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της αλλαγής που πραγματοποιείται στην Παγκόσμια Κοινωνία με την 4η Τεχνολογική Επανάσταση, σας προσκαλούν στο πρώτο Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στις Σέρρες με Θέμα ​ ‘ ‘Serres brainPOP Festival’ ​​ την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα από 11.30 εως 18.00 στην αίθουσα Κ.Καραμανλής στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Διοικητήριο Σερρών).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση καλών πρακτικών των τεχνολογικών επιτευγμάτων αλλά, και η για πρώτη φορά στη πόλη μας, προσπάθεια ανάδειξης του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με την εκπαιδευτικη ρομποτική και την δημιουργία κώδικα.

Θέματα ενημέρωσης:

-ST.E.M. και CS εκπαίδευση, πως μπορεί να αναδείξει την πόλης μας ως πόλη τεχνολογίας και καινοτομίας.

-Πώς η Τεχνολογια δημιουργεί κίνητρα, καταξίωση και προβολή σε νέους όλων των ηλικιών.

-Επιχειρήσεις προβάλλουν την τεχνολογία τους.

-Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://inteso.org/1st-festival/

Οι επιδιώξεις του διαγωνισμού είναι:

-Να αναπτύξει καινούριες δεξιότητες στους νέους ανθρώπους, όπως είναι η ικανότητα επικοινωνίας και η συνεργασία στο πλαίσιο της ομάδας.

-Να εισάγει τη νέα γενιά στον κόσμο της τεχνολογίας και να τους γνωρίσει τις πολλές εφαρμογές της ρομποτικής στην καθημερινότητα.

-Να βοηθήσει στην κατανόηση εννοιών των φυσικών επιστημών και να παρουσιάσει την έμπρακτη εφαρμογή τους στον πραγματικό κόσμο.

-Να ενδυναμώσει την αυτοπεποίθηση των νέων ατόμων και μέσα από την αυτοαξιολόγηση και την αυτοενίσχυση να οδηγηθούν στον αυτοέλεγχο της συμπεριφοράς τους.

-Να δημιουργήσει δεσμούς μεταξύ των αναπαραστάσεων και της πραγματικότητας που θα οδηγήσουν σε βαθύτερη κατανόηση των δομών και των νόμων που διέπουν το φυσικό κόσμο.

-Να αλλάξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της διδασκαλίας προτάσσοντας τη μετάβαση από τη διδακτική θεωρία στην πράξη

-Να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη οργάνωση και οικοδόμηση της υπάρχουσας γνώσης και να δώσει το έναυσμα και τα ερεθίσματα για νέα

-Να μετατοπίσει τους νέους από την απλή μελέτη και να τους οδηγήσει στα μονοπάτια της εφαρμογής των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής, της πληροφορικής και της μηχανολογίας.

-Να μεταλλάξει τους νέους σε μικρούς εφευρέτες που θα ανακαλύπτουν, θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν λύσεις σε πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητας.

-Να εκπαιδεύσει το νέο και να τον προετοιμάσει ώστε να γίνει πολίτης της ψηφιακής κοινωνίας της πληροφορίας

-Να συμβάλει μακροπρόθεσμα στην διαμόρφωση προσοντούχων στελεχών στον εργασιακό χώρο που θα συνεισφέρουν στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας.

-Να προωθήσει τη καινοτομία και την αριστεία στις τεχνολογίες αιχμής.

To Top