ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Το ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αργείτε στη δουλειά

1

Αν είστε κι εσείς από τα άτομα που όσο και να προσπαθούν, πάντα καταφέρνουν να αργούν έστω και πέντε λεπτά, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο.

Θα έχετε σίγουρα βιώσει πολλές φορές το να πετάγεστε το πρωί απ’ το κρεβάτι, να φοράτε ο,τι βρείτε μπροστά σας και να τρέχετε προς την εξώπορτα λες και η ζωή σας εξαρτάται από αυτό. Παρ’ όλα αυτά, στο τέλος πάντα καταφέρνετε να φτάνετε στη δουλειά αργοπορημένες και αγχωμένες.

Τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό; Μείνετε όσο πιο ήρεμη μπορείτε.

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος να μην έχετε άγχος όταν κοιμηθήκατε λίγο παραπάνω ή περάσατε πολλή ώρα να διαλέγετε τι να φορέσετε, είναι να βρείτε τρόπους να αποφύγετε να αργήσετε εξαρχής, αλλά όταν έχει ήδη συμβεί τότε αυτό δεν είναι και πολύ βοηθητικό. Τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε πως πρόκειται να αργήσετε για τη δουλειά, μπορεί να πανικοβληθείτε, αλλά αυτό θα έχει μόνο ως αποτέλεσμα να περάσετε μία μέρα στη δουλειά γεμάτη άγχος. Αν παραμείνετε ψύχραιμη με την κατάσταση και αποδεχτείτε πως δεν μπορείτε να την αλλάξετε, πιθανότατα στο τέλος να νιώσετε καλύτερα.

Σύμφωνα με το Psychology Today, η αποδοχή σημαίνει πως μπορείτε να κάνετε τις ανθεκτικές, βαθιές σας σκέψεις, σκέψεις αποδοχής, όπως για παράδειγμα: “Είμαι σε αυτή τη κατάσταση. Δεν την εγκρίνω. Δεν πιστεύω πως είναι εντάξει, αλλά είναι αυτό που είναι και δεν μπορώ να αλλάξω το ότι έχει συμβεί”.

Οπότε, αν έχετε αργήσει προσπαθείστε να μην βασανίζετε τον εαυτό σας γι’ αυτό, ούτε να αγχώνεστε. Ενημερώστε το αφεντικό ή τους συνεργάτες σας πως θα φτάσετε στο γραφείο αργότερα απ’ όσο υπολογίζατε και σκεφτείτε τρόπους να μετριάσετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσετε.

Ενδεχομένως να μπορείτε να μείνετε λίγο περισσότερο για να επανορθώσετε ή να πάτε νωρίτερα την επόμενη μέρα. Αν αργείτε στη δουλειά σας καθημερινά και δεν έχετε ευέλικτο ωράριο, τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα, αλλά το να αργήσετε μία στο τόσο συμβαίνει σε όλους μας.

ΠΗΓΗ: jenny.gr
Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top