Tales

Την Πέμπτη στο ΒΟΛΤΑ γιορτάζουμε με “Beaujolais Nouveau” (Μποζολέ Νουβό)

αρχείο λήψης

Κάθε χρόνο η τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου είναι μια γιορτή για το κρασί παγκοσμίως. Είναι η ημέρα που, βάσει παράδοσης, βγαίνει στο εμπόριο το φρέσκο κόκκινο κρασί της καινούργιας σοδειάς της περιοχής Beaujolais, στο Παρίσι.

Το Beaujolais Nouveau είναι το πρώτο κρασί της εκάστοτε χρονιάς. Δεν υπάρχει άλλο κρασί στον κόσμο με τέτοια προσμονή για την άφιξή του. Γι’ αυτό και αυτή την Πέμπτη, στο Cocktail Pairing του ΒΟΛΤΑ, γιορτάζουμε μαζί την άφιξή του!

Το έθιμο ξεκίνησε στις αρχές του 20ού αιώνα και στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το Beaujolais ήταν ο κύριος τροφοδότης του Παρισιού και των bistros του σε κόκκινο, εύκολο στην κατανάλωση κρασί. Στο Παρίσι τέτοιες μέρες θα δείτε σε κάβες κρασιών- εστιατόρια – καθώς και στα παραδοσιακά bistro, αφίσες που γράφουν «Le Beaujolais NOUVEAU EST ARRIVE». Δηλαδή, το μποζολέ έφτασε.

Το αποκαλούν “Nouveau”, “Φρέσκο”, γιατί απλά είναι το πρώτο κόκκινο της σοδειάς, το οποίο κυκλοφορεί δύο με τρεις μήνες ύστερα από τον τρύγο και, θεωρητικά, πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε έξι μήνες από την κυκλοφορία του, ιδανικά μέχρι τον Μάιο-Ιούνιο της επόμενης χρονιάς δηλαδή.

Beaujolais nouveau

Τώρα, ποιος είναι ο λόγος που κάνει το κρασί αυτό τόσο δημοφιλές; Τα νουβό κρασιά έχουν έντονα φρουτώδη αρώματα, τα οποία αποκτούν από τον ιδιαίτερο τρόπο οινοποίησής τους και χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο είδος ανεξαρτήτου ποικιλίας και περιοχής προέλευσης. Θα λέγαμε ότι το Beaujolais Nouveau είναι ένα λευκό κρασί με κόκκινο χρώμα, χωρίς τανίνες, ευκολόπιοτο, ελαφρύ, με φρέσκα αρώματα και πίνεται δροσερό.

Έτσι την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου το le Beaujolais NOUVEAU κάνει μία “ΒΟΛΤΑ” στη Μεραρχίας, για ένα ξεχωριστό βράδυ στο Pairing τις Πέμπτης….Πρέπει να το δοκιμάσεις..!!!

Κάνε τώρα την κράτηση σου στο 23210 21080

12809680_10208869684918533_599821062745867295_n

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ: www.voltabar.gr
facebook address: Βολτα-στην-Μεραρχιας
Κων. Καραμανλή 21
Σέρρες, 62100
Τηλέφωνο: 23210 21080

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top