ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι είναι αγάπη; Τι είναι έρωτας; Τι είναι σεξ;

15027661_10209133382586094_7720688697209984909_n

Γράφει η Νάσια Δρουκουγιάκου / περί ανέμων και υδάτων

Είναι 3 λέξεις που στο μυαλό του καθενός γυρίζουν συνέχεια. Σε άλλους φαντάζει το ακατόρθωτο και σε άλλους κάτι το τόσο φυσιολογικό που δεν αντέχουν μέρα χωρίς αυτές.

Αν δοκιμαστικά επιλέξουμε ένα τυχαίο δείγμα ανθρώπων, από οποιαδήποτε κομμάτι του πλανήτη, κανείς δεν θα εκφραστεί το ίδιο στην ερμηνεία αυτών των λέξεων.

Αγάπη είναι μια έννοια γενική. Σκεφτείτε σε πόσα άτομα καθημερινά εκφράζετε αυτή τη τόσο μικρή σε συλλαβές λέξη. Άλλοτε αδερφικά, άλλοτε συζυγικά, άλλοτε φιλικά και άλλοτε την αγάπη προς τους γονείς.

Είναι πάντα.. Σ’αγαπώ… Δυο λέξεις χωρισμένες και συνάμα ενωμένες με το μικρό αυτό σημείο στίξης, την απόστροφο.

Ο έρωτας… Από τα μάτια πιάνεται στα χείλη κατεβαίνει και από τα χείλη στην καρδιά ριζώνει και δεν βγαίνει.. Λέξη γεμάτη με καρδούλες και συννεφάκια να αναβλύζουν την έντονη μυρωδιά της άνοιξης. Ο φτερωτός θεός με το βέλος μας έρχεται στο μυαλό όταν ο έρωτας μας χτυπά την πόρτα. Και τότε.. αν είσαι μέσα και ανοίξεις.. ΤΣΑΦΦ.. το βέλος του σε βρίσκει, και είναι γλυκό το χτύπημα και θέλεις κι άλλο και αν είναι δυνατός αυτός ο γλυκός πόνος κρατάει για «πάντα».

Το σεξ όμως είναι μια έννοια παρεξηγημένη. Στο μυαλό σου μπορεί να έρθει σαν κάτι σκληρό και βρώμικο. Στο χέρι μας είναι όμως να το μετονομάσουμε με μιας σε έρωτα. Μόνο αν το σεξ γίνει έρωτας, χωρίς φραγμούς και προκαταλήψεις θα μπορέσει κανείς να νιώσει την απόλυτη ικανοποίηση. Αλλιώς έχει χάσει το παιχνίδι και ικανοποιεί απλά μία και μόνο σαρκική ανάγκη της στιγμής.

Τι είναι όμως αυτό που αξίζει αλήθεια; Τι είναι αυτό που ψάχνει ο καθένας; Τι θέλει πραγματικά;

Ζεις και κοιμάσαι με τα ίδια ερωτηματικά. Βρίσκεσαι σε παρέα και αφήνεις κατά λάθος το μυαλό σου να ταξιδέψει στις επιθυμίες σου. Στις κρυφές σου επιθυμίες πολλές φορές.

Η καθεμία μας, πιστεύω, από τότε που θυμάται τον εαυτό της ακούει από τους γύρω της:
«να φτάσεις στα 30 και να σαι παντρεμένη…»
«να κάνεις και δυο τρία παιδιά…»
«και μια πετυχημένη δουλειά θα βοηθούσε…»

«και φυσικά ένα καλό και άξιο σύντροφο..»

Ποιος ορίζει το καλό και το πετυχημένο; Ποιος το βρήκε; Ή μάλλον, τι έχει ο καθένας και το θεωρεί πετυχημένο.

Βγες από τα πρέπει. Ζήσε ελεύθερα. Κανείς δεν σου εγγυάται πως αν βρεις αυτό που σου υποδεικνύουν, ότι θα είσαι και ευτυχισμένη. Μπορεί για τα μάτια των γύρω σου να είναι το τέλειο, αλλά μόνο η ψυχούλα σου ξέρει την αλήθεια.

Δεν χρειάζεται το ΠΡΕΠΕΙ στη ζωή μας. Στη λέξη ΠΡΕΠΕΙ χρειάζεται διαγραφή. Σκίζουμε την σελίδα στο λεξικό ή καλύτερα γυρνάμε κεφάλαιο. Δεν υπάρχει ΠΡΕΠΕΙ, υπάρχει ΘΕΛΩ, ΕΠΙΘΥΜΩ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ.

Το πρέπει κάνει τις καταστάσεις καταναγκαστικές. Γιατί πρέπει να γίνει; Γιατί κάποιος άλλος στο υπέβαλε στο υποσυνείδητο. Τόλμησε, ζήσε, πέτα τα taboo από πάνω σου. Δεν σου ορίζει κανείς το ιδανικό, το τέλειο.

Κάνε σεξ και μετέτρεψε το σε έρωτα …Κάνε έρωτα και μετέτρεψε το σε αγάπη…

Απελευθερώσου από τα πρέπει που σε κρατάνε.!!!

αρχείο λήψης

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top