ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρική παράσταση «Οι Γραμματιζούμενοι» για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου

Μία ιδιαίτερη παράσταση θα ανέβει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, στις 20:30, στο θέατρο «Αστέρια» Σερρών, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου (με έδρα το Βαμβακόφυτο). «Οι Γραμματιζούμενοι» του Βασίλη Ρώτα, ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Εμμανουήλ Παππά, σε σκηνοθεσία του Νίκου Βεργίδη.

Το έργο “Οι Γραμματιζουμενοι” είναι μια σατιρική κωμωδία του Βασίλη Ρώτα που γράφτηκε το 1943. Έργο αρκετά παλιό, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ηθογραφικό, γιατί περιγράφει μια άλλη εποχή, που δεν απέχει όμως καθόλου από το σήμερα. Διαδραματίζεται στην ελληνική επαρχία, κι έχει να κάνει με τους κρατούντες, τα ρουσφέτια, τις γνωριμίες, και όλα όσα είχαν τότε οι άνθρωποι, συνεπικουρούμενοι από το καθεστώς της εποχής. Κεντρικό πρόσωπο, ένας κοινοτάρχης που με αυτή τη δύναμη, καταδυνάστευε όλους τους υπόλοιπους, τους είχε στο χέρι, τους εκμεταλλεύονταν κι έτσι συνέχιζε το σύστημα.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ, αλλά δωρεάν για τους μαθητές δημοτικού.

Η παράσταση ανεβαίνει με τη στήριξη των Δήμων Εμμανουήλ Παππά, Σερρών και της Ε.Σ.ΕΠ.Ε. του Δήμου Σιντικής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

To Top