ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Θαυμάζω την υπομονή σου αυτή την αρετή σου!

16754660_10154998243213119_1967649883_n

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Ξέρεις κάτι; Σε θαυμάζω γιατί έχεις την υπομονή να περιμένεις. Δεν βιάζεσαι να πραγματοποίησεις τα όνειρά σου, δεν κοιτάς διαρκώς το ρολόι και το ημερολόγιο, δεν μετράς τις μέρες, τις ώρες, τις στιγμές, δεν βασανίζεσαι κάτω από το μαστίγιο της ανυπομονησίας.

Θαυμάζω την υπομονή σου αυτή την αρετή σου, το μεγάλο σου προτέρημα να διαθέτεις υπομονή. Θαυμάζω που ζεις τη ζωή σου με ρυθμό, με συντονισμό. Απολαμβάνεις την κάθε στιγμή γιατί ξέρεις ότι αυτό που επιθυμείς θα έρθει στην ώρα του όταν είσαι έτοιμος να το δεχθείς, όταν οι συνθήκες είναι ώριμες να το δεχτούν. Όταν το σύμπαν συνωμοτήσει υπέρ σου ή μάλλον όταν σε επιβραβεύσει για την υπομονή σου.

Σε θαυμάζω που έχεις ανακαλύψει το κρυφό μυστικό της πραγματοποίησης των ονείρων σου, των σχεδίων σου, των κρυφών σου πόθων. Και αυτό σου δίνει ηρεμία, σε γαληνεύει. Σε θαυμάζω που δεν γερνάς με την αγωνία, δεν γεμίζεις βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο αλλά και στην ψυχή, η απόγνωση δεν σου έχει κυριεύσει το μυαλό, η ανυπομονησία δεν θολώνει τη σκέψη σου και απλά έχεις την υπομονή να περιμένεις, ό,τι είναι να έρθει θα έρθει στην ώρα του!

Σε θαυμάζω γιατί είσαι έξυπνος άνθρωπος, που επιλέγεις προσεκτικά τους στόχους που θα φέρουν την αλλαγή. Τους τοποθετείς σε ένα μικρό βάθρο και με καθαρό μυαλό παρακολουθείς την πορεία τους. Με ήρεμες κινήσεις διορθώνεις τα λάθη και δίνεις έμφαση στο σωστό.

Σε θαυμάζω που έχεις αυτό το χάρισμα και δεν ενοχλείσαι από την αναμονή, δεν αναστατώνεις τη ζωή σου και δεν σπαταλάς ώρες και ώρες από τον πολύτιμο χρόνο σου μέχρι να φτάσει το ποθητό αποτέλεσμα.

Σε θαυμάζω που έχεις το προσόν της υπομονής, που πάλεψες για να την αποκτήσεις και τώρα την έχεις πολύτιμο φυλαχτό κάτω από το μαξιλάρι σου και την κρατάς γερά αφού έχει γίνει τρόπος ζωής, μιας ζωής που σου έδωσε πίσω τα χρόνια που έχασες όσο ζούσες με την ανυπομονησία.

YPOMONI

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top