Μια τάρτα είναι τέλεια ιδέα τόσο για τα κυριακάτικα όσο και τα γιορτινά τραπέζια. Και με μανιτάρια είναι εκείνη που θα λατρέψουν όλοι.
Συστατικά
Για τη βάση θα χρειαστείς
- 1 δόση ζύμη ή 1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση θα χρειαστείς
- 400 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας σου
- 150 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ (προαιρετικά)
Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείς
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 ml χλιαρό γάλα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 κρόκοι αυγών
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Βάση
- Λαδώνεις την ταρτιέρα και απλώνεις το φύλλο ζύμης καλύπτοντας και τα πλαϊνά μέρη του σκεύους
- Την τρυπάς με ένα πιρούνι και την καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα
- Την βγάζεις από το φούρνο και την αφήνεις να κρυώσει
Γέμιση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένεις και καθαρίζεις καλά τα μανιτάρια και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια
- Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοπθετείς τα μανιτάρια και τα ψήνεις για 15 περίπου λεπτά
Μπεσαμέλ
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο
- Μόλις ζεσταθεί ρίχνεις το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για 5 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις το χλιαρό γάλα και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Ρίχνεις το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνεις τη μπεσαμέλ να βράσει για 3 ακόμη λεπτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα
- Προσθέτεις τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύεις μέχρι να μομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα
Τάρτα
- Απλώνεις το μπέικον πάνω στην ζύμη της τάρτας μέχρι να την καλύψεις
- Βάζεις από πάνω τα μανιτάρια και τέλος την μπεσαμέλ
- Σκεπάζεις την τάρτα με τα πλαϊνά μέρη και την ψήνεις στον φούρνο για μισή περίπου ώρα
- Όταν η κρέμα ροδίσει είναι έτοιμη
- Περιμένεις να κρυώσει λιγάκι πριν την κόψεις και σερβίρεις.