ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σπιτικό καπνιστό τυράκι δια χειρός Νίκης Μερκούρη

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Τα καπνιστά τυριά θεωρούνται μεγάλη λιχουδιά! Φτιάξτε ένα μόνοι σας!

ΥΛΙΚΑ

  • 3 λίτρα φρέσκο γάλα παστεριωμένο με 3.5%λιπαρά
  • 6 κουταλιές μηλοξυδο
  • αλάτι ιμαλαιων
  • 1 κουταλιά καπνιστό πιπέρι
  • τουλπανι
  • σιτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και ανακατεύω με συρμάτινη μέχρι να το φτάσω σε σημείο βρασμού ανακατεύω καλά για να μην κολλήσει.

Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω το ξύδι και ανακατεύω να κόψει το γάλα και να διαχωριστεί σε τυρόγαλο και πηχτό γάλα τότε σουρώνω στη σήτα που έχω ντύσει με τουλπανακι.

Ανακατεύω και μόλις μαζευτεί πηχτό μιγμα σαν γιαούρτι, αλατίζω, συνεχίζω το ανακάτεμα και ρίχνω και το καπνιστό πιπέρι κλείνω το τουλπανι και βάζω ένα βαρύ αντικείμενο από πάνω.

Βάζω στο ψυγείο και αφήνω όλη νύχτα την επόμενη το αναποδογυριζω σε πιάτο και το σερβίρω με κριτσινια ολικής !

To Top