Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Μια συνταγή ανοιξιάτικη για όσους αγαπούν τις αγκινάρες!! Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
- 1 πακέτο αγκινάρες 600γραμ ή φρέσκιες
- 1 και 200ml λίτρο γάλα
- 5 κ.σ. κόρν φλάουερ
- 4 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 4 αυγά
- 300 γραμ κίτρινα τυριά
- αλάτι πιπέρι
- λίγο βούτυρο
- 4 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
Πρώτα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις αγκινάρες, αφού τις καθαρίσουμε και κόβουμε σε κύβους χοντρούς. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ, σ’ ένα μέτριο κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και μετά το κόρν φλάουερ. Μόλις πυκνώσει το ανακατεύουμε ζωηρά και ρίχνουμε το γάλα χλιαρό.
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και κάνουμε μαρέγκα σφιχτή με λίγο αλάτι και αφήνουμε. Τους κρόκους τους ρίχνουμε στην κρέμα έναν-έναν και μετά προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα μας.
Ανακατεύουμε τη μαρέγκα απαλά στη κρέμα με μεγάλη προσοχή να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και τέλος ρίχνουμε τις αγκινάρες μέσα. Αλείφουμε με βούτυρο το σκεύος για σουφλέ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και όταν σβήσει το λαμπάκι τότε βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου.
Σερβίρεται ζεστό με μια φέτα ψημένη μπέικον σε κάθε μερίδα.
Η γεύση του είναι ξεχωριστή!
Leave a Reply