Αν σας περίσσεψαν μελομακάρονα από τα Χριστούγεννα -πράγμα εξαιρετικά δύσκολο- τότε μπορείτε να φτιάξετε το πιο ονειρεμένο cheesecake που έχετε φάει ποτέ.
Cheesecake με μελομακάρονα
Υλικά
Βάση
- 280 γρ. μελομακάρονα, στραγγισμένα από τα πολλά σιρόπια (αν έχουν)
- 45 γρ. (21⁄2 κουτ. σούπας) βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
Κρέμα
- 200 ml (1 κούπα) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 700 γρ. τυρί κρέμα
- 80 γρ. (περίπου 2/3 της κούπας) ζάχαρη άχνη
- 2 κάψουλες βανιλίνη
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Βάση
- Για τη βάση του cheesecake, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αδειάζουμε τη βάση του cheesecake, σε μια φόρμα ή γυάλινο σκεύος σερβιρίσματος διαμέτρου 20-22 εκ., το πιέζουμε με τα χέρια μας σε μια ισόπαχη στρώση και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1-11⁄2 ώρα, μέχρι να σφίξει.
Κρέμα
- Για τη κρέμα του cheesecake, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, τις βανιλίνες και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
- Απλώνουμε την κρέμα του cheesecake, πάνω από τη βάση και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε το cheesecake με μελομακάρονα.