ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Roussi Bozkova: “Work and Study” για επιπλέον γνώση! Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας

Πολλές φορές σκεφτόμαστε τι δώρο να κάνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, ακόμα και στον εαυτό μας και συνήθως καταλήγουμε σε υλικά αγαθά. Έχετε σκεφτεί ποτέ όμως να κάνετε ένα πρωτότυπο και χρήσιμο δώρο; Να χαρίσετε επιπλέον γνώση!

Το Myselvi.gr συνάντησε την κυρία Roussi Bozkova επίκουρο καθηγήτρια Τουριστικής Οικονομίας στο Νότιο-Δυτικού Πανεπιστήμιο “Νεόφιτ Ρίλσκι” του Μπλαγκόεβγκραντ και μας μίλησε για την εταιρεία της “Work and Study” όπου διαμεσολαβεί στην προετοιμασία του υποψήφιου φοιτητή ή υποψήφιου διδάκτορα για σπουδές στη Βουλγαρία, στα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών στο South-west University “Neofit Rilski”.

Η Roussi γεννήθηκε στη Φιλιππούπολη, μεγάλωσε στην Ασπροβάλτα, σπούδασε στην Αθήνα και αυτή τη στιγμή μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στις Σέρρες και το Μπλαγκόεβγκραντ! Μια ζωή δυναμική, με πολλά ταξίδια και φίλους από όλον τον κόσμο!  Υπερδραστήρια και αεικίνητη, η δουλειά της είναι να διδάσκει τους φοιτητές της να είναι πάνω από όλα άνθρωποι με συνείδηση και κριτική σκέψη, όπως λέει η ίδια.

Η έδρα της είναι στο Τμήμα Τουρισμού, Σχολή Οικονομικών του  Νότιο-Δυτικού Πανεπιστημίου “Νεόφιτ Ρίλσκι” του Μπλαγκόεβγκραντ αλλά διδάσκει επίσης στο MBA Hospitality Management του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Έχει πείρα με τα διασυνοριακά προγράμματα Ελλάδας-Βουλγαρίας (INTERREG), στα οποία  συνεργάστηκε σαν εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου με ελληνικά πανεπιστήμια, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Εφορία αρχαιοτήτων Σερρών κά, καθώς και με το Erasmus + με το οποίο είχε τη χαρά να διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, στην Ισπανία στο DEUSTO και στο εξωτικό Βιετνάμ στο πανεπιστήμιο HOC VIEN NONG NGHIEP VIETNAM (VIETNAM NATIONAL UNIVERSITY OF AGRICULTURE) (Vietnam)

Επιπλέον συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια με θέμα τον τουρισμό και τη διασυνοριακή συνεργασία!


 
“Βοηθούσα στο πανεπιστήμιο όποιον Έλληνα φοιτητή ερχόταν και μια μέρα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου με κάλεσε στο γραφείο του και σκέφτηκα…ωχ τι έκανα τώρα! Κι όμως ήταν για καλό! Ο Πρύτανης  ήθελε να του επιβεβαιώσω πως αυτά που άκουσε,  ότι βοηθάω τους Έλληνες φοιτητές είναι αλήθεια! Το επιβεβαίωσα και μου έδωσε τα συγχαρητήρια του και δήλωσε πως καλό θα ήταν να συνάψω σύμβαση με το πανεπιστήμιο, που να μου επιτρέπει να διεκπεραιώνω τις δουλειές τους κι επίσημα! Σαν αντιπρόσωπος του πανεπιστημίου!”, μας εξηγεί όταν τη ρωτάω πώς ξεκίνησε η ιδέα για το “Work and Study”

Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι:

  •  Συνέντευξη με τον υποψήφιο φοιτητή ή υποψήφιο διδάκτορα με στόχο την κατάστρωση σχεδίου δράσης (ερωτήματα που τίθεται συνήθως – σε ποιο πεδίο θέλετε να είναι οι σπουδές σας, τι περιλαμβάνουν οι σπουδές σας μέχρι τώρα, έχετε δημοσιεύσεις, έχετε παρακολουθήσει σεμινάρια, θα προτιμούσατε τις σπουδές  εξ αποστάσεως).
  • Προετοιμασία των απαραίτητων δικαιολογητικών του υποψηφίου (συμπλήρωση αιτήσεων, έλεγχος συνέπειας δικαιολογητικών).
  • Μετάφραση των δικαιολογητικών για την εγγραφή (απλή μετάφραση ή μετάφραση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, για τα δικαιολογητικά που το απαιτούν).
  • Διαμεσολάβηση και οργάνωση των σπουδών του υποψηφίου (αποστολή και παραλαβή των μεταφρασμένων δικαιολογητικών στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, για λήψη σφραγίδας Χάγης/όπου είναι απαραίτητο/,  υποβολή και παραλαβή των δικαιολογητικών στην επιτροπή ακαδημαικών υποθέσεων του Πανεπιστημίου για την αναγνώριση των προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών σας μέχρι τώρα στην επικράτεια της χώρας, υποβολή και παραλαβή των δικαιολογητικών στην Περιφερειακή Επιθεώρηση Παιδείας για την αναγνώριση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σας στην επικράτεια της χώρας, υποβολή και παραλαβή των δικαιολογητικών στην επιτροπή ακαδημαικών υποθέσεων του Πανεπιστημίου για την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο,  παραλαβή της διαταγής του Πρύτανη για την ολοκληρωμένη εγγραφή του φοιτητή, συμπλήρωση βιβλιαρίου σπουδών και άλλων σχετικών με τις σπουδές δικαιολογητικών, παραλαβή από το λογιστήριο των σφραγισμένων αποδείξεων πληρωμής του εξαμήνου και παράδοσή τους στην αρμόδια γραμματεία/σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει με έμβασμα από τράπεζα της Ελλάδας/)
  • Διαρκής επικοινωνία με τον υποψήφιο και ενημέρωσή του για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τις σπουδές του (ενημέρωσή του φοιτητή για το πρόγραμμα σπουδών, τα στοιχεία των καθηγητών, οργάνωση συναντήσεων, βοήθεια με προφορική μετάφραση από τα ελληνικά στα βουλγάρικα και το αντίστροφο)
  • Κρατήσεις ξενοδοχείων.

Όταν την ρωτήσαμε γιατί κάποιος να επιλέξει τις υπηρεσίες της “Work and Study” απαντάει χαρακτηριστικά: “Οι συγκεκριμένοι καθηγητές είναι επαγγελματίες στον επιστημονικό κλάδο τους. Το βασικό είναι η κοντινή απόσταση – μόνο 1,5 ώρα από την πόλη των Σερρών μέσω Προμαχώνα! Και το πιο βασικά, όποιος ξεκίνησε μαζί μας πήρε πτυχίο είτε μιλάμε για προπτυχιακό, είτε μεταπτυχιακό είτε διδακτορικό με ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΑΡΙΣΤΕΥΣΕ!”

Κάνε τώρα την εγγραφή σου στα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών στο South-west University “Neofit Rilski” και χάρισε επιπλέον γνώση!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Εσύ ακόμα το σκέφτεσαι?

 

Για επιπλέον πληροφορίες:

“Work and Study”

facebook: WORK AND STUDY

roussi_bozkova4@yahoo.gr

00359/878220242
6907845120

To Top