ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

“Μείναμε σπίτι”…και μάθαμε να είμαστε άνθρωποι

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Έτσι, απότομα, μπήκε στη ζωή μας το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Εγώ όμως θα προσθέσω την φράση ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Γιατί όλα έγιναν ανθρώπινα τώρα πια. Έπεσαν οι ρυθμοί. Δεν υπάρχει άγχος, όλοι και όλα κινούνται χωρίς βία, χωρίς ταχύτητα. Τίποτα δεν είναι αυτό που θα μας κάνει να τρέξουμε με πανικό για να προλάβουμε Όλα μοιάζουν να έχουν μπει σε slow motion.

ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ και είδα στα μάτια των παιδιών την χαρά. Όχι γιατί δεν έχουν σχολειό. Αυτή είναι άλλη χαρά. Είδα την ευτυχία, γιατί γνώρισαν τους γονείς τους. Ναι τους ΓΝΩΡΙΣΑΝ. Έγιναν άλλου είδους συστάσεις.. γνώρισαν το γέλιο τους και τι τους κάνει να γελάνε, τι τους στενοχωρεί, τι τους κάνει υπερήφανους και ποιοι είναι οι φόβοι τους.

ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ και οι γονείς ΓΝΩΡΙΣΑΝ τα παιδιά τους. Έμαθαν να παίζουν μαζί τους, να γελάνε και να δημιουργούν. Έμαθαν να απολαμβάνουν τις βόλτες με το ποδήλατο χωρίς να κοιτούν το ρόλοι. Ποτέ έως τώρα το διάβασμα ενός παραμυθιού δεν είχε τόση αξία όπως τώρα.

ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ και επιτέλους οι έφηβοι γνώρισαν πώς να βλέπουν την ομορφιά της φύσης σε έναν περίπατο. Έμαθαν πώς να ακούνε τους φίλους τους, να συζητούν με τους γονείς τους, να κοιμούνται ήρεμοι και να ξυπνάμε με γαλήνη. Έμαθαν να μιλούν και να λένε όλα αυτά που θεωρούσαν δεδομένα. Έμαθαν επιτέλους τι σημαίνει η λέξη αγάπη και ποιο είναι το νόημα της. Έμαθαν να λένε μου λείπεις. Έμαθαν να βοηθάνε και να ζητούν βοήθεια.

ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ και οι ηλικιωμένοι μέσα από τον φόβο, ζουν ευτυχισμένοι γιατί επιτέλους δεν είναι μόνοι. Έχουν τα παιδιά τους που έχοντας άφθονο χρόνο απέκτησαν και την υπομονή για να τους μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τα smart pfone ή τους υπολογιστές.

ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ και έμαθαν όλοι οι πιστοί τι σημαίνει φιλανθρωπία. Τι σημαίνει αγαπάτε αλλήλους. Τι σημαίνει μετάνοια και τι προσευχή. Ναι όλα είναι ανθρώπινα τώρα πια.

ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ και μάθαμε να εκτιμούμε και να σεβόμαστε τους συνάνθρωπους μας. Μάθαμε να έχουμε πίστη στη ζωή και να είμαστε ευγνώμονες για τις ανάσες που μπορούμε να παίρνουμε.

ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ και επιτέλους ξαναφέραμε την καλοσύνη στη ζωή μας.

To Top