ΟΜΟΡΦΙΑ

“Amabile Creations”: Όλα τα γούρια για τη νέα χρονιά είναι εδώ

Γούρι, το ιδανικό και πιο κατάλληλο δώρο για τους αγαπημένους μας για τη νέα χρονιά που είναι προ των πυλών! Το κατάστημα χειροποίητων κοσμημάτων και αξεσουάρ «Amabile Creations», στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 10, στις Σέρρες έφτιαξε για εμάς τα πιο πρωτότυπα και ιδιαίτερα γουράκια για το 2019.

Συνήθως την Πρωτοχρονιά επιλέγουμε να χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα γούρια και φυλαχτά για να τους ευχηθούμε υγεία, δύναμη και τύχη για τη νέα χρονιά που έρχεται. Γούρι σημαίνει καλός οιωνός, το «μαγικό» αντικείμενο που μπορεί να φέρει τύχη.

Ρόδι, πέταλο, κλειδί, και πολλά άλλα όμορφα στολίδια, κρεμασμένα από πολύχρωμες κορδέλες και ματάκια, ιδανικά δώρα για την Πρωτοχρονιά. Επίσης ματάκια, σπιτάκια, το τετράφυλλο τριφύλλι, το λαγοπόδαρο, οι μπλε χάντρες.Όλα τα γούρια συμβολίζουν κάτι.

Το ρόδι: Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση ο καρπός του ροδιού συμβολίζει τη γονιμότητα, την υγεία και την καλοτυχία. Για το λόγο αυτό, συνηθίζεται να σπάμε ρόδια στην πόρτα μας την Πρωτοχρονιά και συχνά στους γάμους  οι νεόνυμφοι σπάνε ένα ρόδι πριν μπουν στο νέο τους σπίτι. Εκτός των άλλων, το ρόδι είναι το σύμβολο της ομορφιάς και μακροζωίας, καθώς είναι γνωστό για τις θεραπευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες.

Το πέταλο:  Ο συμβολισμός του πέταλου είναι η δύναμη, η ευτυχία και η προφύλαξη από το κακό μάτι. Με την ανακάλυψη του πετάλου τα άλογα είχαν καλύτερη στήριξη στα πόδια τους, που τους έδινε μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη στο όργωμα, με αποτέλεσμα την καλύτερη σοδειά. Δεν θεωρείται λοιπόν τυχαία, το σύμβολο της αφθονίας, της προόδου και της ευμάρειας.

Το κλειδί: Ο συμβολισμός του κλειδιού είναι ο πλούτος, η αγάπη και η τύχη. Επίσης, για τους ερωτευμένους συμβολίζει το ξεκλείδωμα της καρδιάς των αγαπημένων τους. Γενικότερα το κλειδί θεωρείται καλότυχο, γιατί συμβολίζει το μέσο που θα χρησιμοποιήσουμε για να ανοίξουμε τις πόρτες που θα μας οδηγήσουν στην ευτυχία.

Διαλέξτε αυτό που σας αντιπροσωπεύει περισσότερο!

Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ 10, ΣΕΡΡΕΣ &
ΧΡΥΣ. ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ 4, ΧΑΝΙΑ
FACEBOOK ADDRESS: AMABILE CREATIOS

To Top