ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ

Πρωτότυπες ιδέες για έναν εναλλακτικό γάμο… Μέρος 1ο

gamos

Όταν ήσουν μικρή ήθελες να γίνεις πυρηνικός φυσικός, χορεύτρια, θηριοδαμαστής, ηθοποιός και γεωπόνος. Γάμος πουθενά στο προσκήνιο; Δεν ήσουν από τα κορίτσια που φαντάζονταν τον εαυτό τους με μακρύ νυφικό, τεράστια ουρά, βέλο και 34 παρανυφάκια;

Διαβάζεις το σωστό κείμενο, γραμμένο από ένα κορίτσι που θα προτιμούσε να μπει σε κλουβί να δαμάζει λιοντάρια, παρά να μπει σε εκκλησία με νυφικό τούρτα και πεθερά χαρούμενη με deux pieces.

Αλλά έλα που έρχονται έτσι τα πράγματα και τελικά η μοίρα, η τύχη, η ζωή, τα άστρα και το όραμα μαζί, οι πλανήτες και οι συναστρίες σε θέλουν νυφούλα.

Ποτέ μη λες ποτέ γιατί ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι και μπορεί να βρεθείς ένα βήμα πριν την εκκλησία χωρίς να το καταλάβεις. Δεν είναι αθέτηση των όρων, δεν είναι αλλαγή πεποίθησης, δεν είναι προδοσία στα πιστεύω σου.

Μπορεί και μία ορκισμένη εργένισσα να παντρευτεί. Να νιώσει την ανάγκη και να το κάνει. Μπορεί ακόμα η μέλλουσα νύφη να μην είναι συνηθισμένος χαρακτήρας και το πατροπαράδοτο να εξαντλείται στο ”I do”.

Άρα; Πού καταλήγουμε; Φτάνουμε στο συμπέρασμα πως οι γάμοι αλά παλαιά δεν ταιριάζουν στην περίπτωσή μας. Θέλουμε κάτι εναλλακτικό. Καλό το μυστήριο και ο χορός του Ησαΐα αλλά όλα τα γύρω γύρω χρειάζονται έναν αέρα ανανέωσης.

Έχουμε τις πιο πρωτότυπες ιδέες για έναν εναλλακτικό γάμο που θα αφήσει ιστορία. Θα κοιτάτε το άλμπουμ μετά από χρόνια και θα φουσκώνετε από υπερηφάνεια. Όλα τα επιμέρους θα συνθέσουν ένα μοναδικό σύνολο. Και ξεκινάμε.

two-pieces-4-310x570

Νυφικό

Αδιανόητο να φορέσεις τεράστιο λευκό νυφικό με κεντητό περίγυρο, μπόλικο φουρό, ουρά με τέλος στο λιμάνι και αρχή στη χώρα, δεκάδες στρας, μπούστο έτοιμο για μπαμ και κορσέ που σφίγγει και σφίγγει και σφίγγει μέχρι να μπλαβιάσει το κάτω χείλος σου. Γάμο έχουμε, όχι οντισιόν για το καρναβάλι της Πάτρας. Χρειάζεσαι κάτι λιτό, αεράτο και classy. Αυτό που θα φορέσεις δεν είναι απαραίτητο να είναι νυφικό. Ποιος μίλησε για ταγιέρ; Ξεπερασμένα πράγματα. Ένα φόρεμα όμως; Δεν είναι καλή ιδέα; Όχι απαραίτητα λευκό. Βγες από τη λογική άσπρη πέτρα ξέξασπρη κι από τον ήλιο ξεξασπρότερη και δοκίμασε κάτι πιο ιδιαίτερο.

Παπούτσια

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί το τακούνι σου θα το θέλεις σίγουρα. Αν δεν βγεις ψηλή τη μέρα του γάμου, πότε να προστεθούν οι πόντοι; Τακούνια υπάρχουν πολλά (ευτυχώς) γιατί το σημαντικό είναι να περπατήσεις και στοιχειωδώς. Θα σε πάρει αγκαλιά ο γαμπρός αλλά αφού αλλάξετε τα στέφανα. Μέχρι την Αγία Κυριακή πώς θα φτάσεις. Τις ψηλοτάκουνες γόβες γιατί να τις υποστείς. Υπάρχουν τα μποτάκια, οι μπότες ακόμα και τα flat, αν τολμήσεις να μείνεις με το μπόι σου. Α, και το χρώμα μην ξεχάσεις. Λευκό, κρεμ και λιλά σε κάποια άλλη ζωή.

Δεξίωση-φαγητό-ποτό

Στο σημείο αυτό, ίσως, συναντήσετε τη μεγαλύτερη δυσκολία. Δεν είναι εύκολο να βρεις έναν χώρο όμορφο που να προσφέρει εξαιρετικό φαγητό και να αρέσει και σε όλους. Τα στάνταρ μενού συνήθως είναι ”ούτε στον εχθρό σου να μην τύχει, να ‘χει τέτοια τύχη” οπότε ψάχνουμε το ιδανικό. Γιατί αν ο περιβάλλων χώρος δεν σε γεμίζει την ψυχή σου με αγαλλίαση, ό,τι κι αν γευτείς δεν έχει σημασία. Αν πια καταφέρεις να τα συνδυάσεις, παντρεύεσαι και αύριο.

Μαλλιά

Μαλλί ”λάχανο” και κότσοι περίτεχνοι; Καλύτερα να μην πας καθόλου στην τελετή. Για τσιμπιδάκια με στρας που στέκονται στο πλάι της φράτζας, ούτε λόγος. Ούτε να ακούω δεν μπορώ. Άφησε τα μαλλιά σου κάτω χωρίς να κάνεις πολλή προετοιμασία. Να είσαι φυσική, όχι η γυναίκα του Σουλτάνου του Μεγαλοπρεπούς. Το τουρμπάνι δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Στο κέφι, το βγάζεις, σέρνεις και το χορό.

veres_gamou

Βέρες-τατουάζ

Γιατί να δώσετε μία περιουσία σε μονόπετρα, βέρες από λευκόχρυσο και πέτρα από μία σπηλιά στο Κατμαντού. Μία ιδέα αλά εναλλακτικά είναι να κάνετε τατουάζ. Μη σε τρομάζει η ιδέα. Εδώ θα μείνεις μεσοτοιχία με την πεθερά. Θα κάνετε τατουάζ που βγάζουν νόημα μόνο όταν ενώνονται. Χωρίς το ταίρι σου είσαι μισή και το δείχνεις και εμπράκτως.

ΠΗΓΗ: ladylike.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top