ΟΜΟΡΦΙΑ

Ποιες καθημερινές beauty συνήθειες πρέπει να αλλάξουμε

Mε τη φρενίτιδα αντιμετώπισης του νέου κορονοϊoύ Covid-19 να έχει περάσει σε κάθε κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ένα από τα βασικά που θα πρέπει να μας απασχολήσουν είναι οι κανόνες υγιεινής που οφείλουμε να ακολουθούμε στην beauty ρουτίνα μας.

Μιας και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η μετάδοση αυτού του ιού γίνεται μέσα από τα σταγονίδια υγρού από τη μύτη και το στόμα των ασθενών, αλλά και από την επαφή με το στόμα, τα μάτια ή τη μύτη, η καθημερινή μας περιποίηση από το skincare μέχρι το μακιγιάζ, μπορεί να αποτελέσει απειλή για την υγεία μας αν δεν τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής.

Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να θέσουμε νέες βάσεις όσον αφορά την καθημερινή μας τελετουργία ξεκινώντας από τα βασικά:

-Πάνε οι εποχές που διόρθωνες το μακιγιάζ σου βιαστικά στο δρόμο, στο αυτοκίνητο ή αλλού. Το πλύσιμο των χεριών είναι βασικό πριν αγγίξουμε το πρόσωπό μας, κι αν αυτό δεν μπορεί να γίνει στο πόδι τότε καλύτερα να αποφύγεις το retouch!

-To να δανειζόμαστε προϊόντα μακιγιάζ ή περιποίησης από κάποιον άλλο είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλο λάθος σύμφωνα με τους δερματολόγους, αφού μπορεί να μεταφέρουμε βακτήρια ή κάποιες αλλεργίες στην επιδερμίδα μας. Πόσο μάλλον τώρα…

-Μην ξεχνάς να καθαρίζεις ακόμα πιο συστηματικά τα εργαλεία μακιγιάζ, αφού τα πινέλα και τα σφουγγαράκια συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια.

-Απαραίτητος είναι ο καθαρισμός της επιδερμίδας μας τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα, για την απομάκρυνση όχι μόνο των περιβαλλοντικών ρύπων, αλλά και των μικροβίων.

Πηγή: Mylife.com.cy
To Top