ΟΜΟΡΦΙΑ

Πείτε τέλος στα σκασμένα χείλη

meli-kai-vazelini-gia-xili-apala-kai-lampera

Γράφει η Mili / addicted to chocolate

Ευτυχώς φέτος πολύ κρύο δεν λες ότι έκανε. Και λέω ευτυχώς γιατί εγώ το απεχθάνομαι καθ’ ότι καλοκαίρι έχω πάντα στην καρδιά. Το λίγο κρύο, όμως, που μας έκανε σε συνδυασμό με την κακή συνήθεια να τρώω τα χείλη μου (καταραμένη εξεταστική καταστρέφεις τα παιδιά σου) ήταν αρκετά για να ξεφλουδιστούν.

Και επειδή όλοι κάποια στιγμή έχουμε σκασμένα χείλη, σκέφτηκα να αναφέρω δύο τρία πραγματάκια για το εν λόγω θέμα. Ας ξεκινήσουμε με τα αίτια.

Το κρύο, ο αέρας κατά την χειμερινή περίοδο καθώς και η έντονη ηλιακή ακτινοβολία κατά τους θερινούς μήνες είναι οι κύριοι παράγοντες. Ένας άλλος βασικός παράγοντας είναι η αφυδάτωση του οργανισμού (δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σου πω ότι πρέπει να πίνεις νερό. Το ξέρεις και εσύ και εγώ και όλοι. Μην παίρνεις παράδειγμα από εμένα που ακολουθούσα την μέθοδο του κάκτου. Την δοκίμασα και την απέρριψα). Ενδεχομένως πάλι να έχεις αλλεργία σε κάποιο καλλυντικό ή σε κάποιο προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιείς.

Το κάπνισμα, επίσης, προκαλεί ξηροστομία και σε ορισμένες περιπτώσεις σκάσιμο χειλιών. Τέλος, μπορεί η συμπεριφορά προς τα χείλη σου να προκαλεί το σκάσιμο των χειλιών σου. Οπότε μην τα σαλιώνεις συνέχεια, μην τα τρίβεις με τα δόντια σου και μην τα δαγκώνεις (το τελευταίο πάει για εμένα). Πρέπει σε αυτό το σημείο να σου αναφέρω ότι εάν είσαι από τους εκείνους τους άτυχους που έχουν κολλητό φίλο τον έρπη, τα σκασμένα χείλη είναι πρόκληση για αυτόν. Οπότε πρόσεχε γιατί καραδοκεί…

Και αν ερωτάσαι τώρα για το τι κάνουμε, θα σου αναφέρω δύο τρία πραγματάκια..

1. Αρχικά σταμάτα όλες τις κακές συνήθειες, δηλαδή το σάλιωμα των χειλιών, το δάγκωμα και καλά κατάλαβες και το κάπνισμα.

2. Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου. Και εάν δεν σου αρέσει το νερό, πιες τσάι ή χυμούς. Όχι, όχι.. Το αλκοόλ δεν ενυδατώνει. Αντιθέτως στεγνώνει τον οργανισμό σου.

3. Απέφυγε το κρύο ή την έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Μπορείς το καλοκαίρι να χρησιμοποιείς αντηλιακό για τα χείλη. Εγώ το κάνω.

4. Κάνε ένα απαλό scrub για τα χείλη σου. Απαλό ε? Μην τα γδάρεις..

5. Και φυσικά πρέπει να ενυδατώνεις τα χείλη σου. Υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα στην αγορά. Μπορείς βέβαια να τα φτιάξεις και στο σπίτι. Και εάν δεν έχεις τίποτα από όλα τα παραπάνω, λίγο λαδάκι στα χείλη θα σε βοηθήσει. Εγώ το προτιμώ ούτως ή άλλως..

Αυτά είχα να σου πω και σήμερα.. Την επόμενη φορά σκέφτομαι να σου έχω και ένα diy. Γιατί σαν τα φυσικά προϊόντα, φτιαγμένα από τα αγνά υλικά της μητέρας φύσης δεν έχει!

Φεύγω τώρα γιατί πρέπει να πάω να δώσω και ένα μάθημα. Καλή μου επιτυχίααα!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top