ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

αυγα-νισουαζ

Δείτε ιδέες για να αξιοποιήσετε τα αυγά που θα σας μείνουν από το Πάσχα!

Αυγά σφιχτά σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά

4 αυγά βρασμένα, 1 κουταλάκι tabasco, 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 κουταλιές ηλιέλαιο, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα, 1 κουταλάκι σπασμένο γαρίφαλο, χυμό ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, λουκάνικο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το λουκάνικο. Προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα και το γαρίφαλο. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το αλατοπίπερο. Βράζουμε τα αυγά για 7 λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και αφού τα ξεφλουδίσουμε τα κόβουμε στα τέσσερα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Σφιχτά αυγά με μαϊντανό και πράσο

Υλικά

8 σφιχτά βραστά αβγά, 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα, 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα πράσα, ελαιόλαδο, χυμό μισού λεμονιού, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα αυγά στη μέση κατά μήκος και απομακρύνουμε τους κρόκους αφήνοντας το κέντρο των αυγών καθαρό. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Αυγά γεμιστά με μουστάρδα και ζαμπόν

Υλικά

5 αυγά, ζαμπόν σε κύβους περίπου 3-4 κουταλιές, 1 κουταλιά μουστάρδα, 1 κουταλιά λάδι, 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα, μερικές σταγόνες ξύδι, 5 φυλλαράκια μαϊντανού

Εκτέλεση

Κόβουμε τα αυγά ακριβώς στη μέση. Αφαιρούμε τους κρόκους και κόβουμε λίγο από την βάση του μισού αυγού για να στέκεται. Σε ένα μπώλ βάζουμε τους 5 βρασμένους κρόκους αυγών και τα υπόλοιπα υλικά και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Γεμίζουμε τα αυγά, πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και τοποθετούμε ένα φυλλαράκι μαϊντανού.

Αυγά μιμόζα

Υλικά

12 αυγά, 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα, 2 κουτ. σούπας κάπαρη, 3 πίκλες, 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα βραστά αυγά στη μέση κατά μήκος και απομακρύνουμε τους κρόκους με ένα κουτάλι αφήνοντας το κέντρο των αβγών καθαρό. Βάλτε τους κρόκους σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Τεμαχίζουμε την κάπαρη και τις πίκλες και τις προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το μαϊντανό. Αλατίζουμε το μείγμα και με ένα κουτάλι, γεμίζουμε το άσπρο κέλυφος των αυγών με αυτό. Βάζουμε τα αυγά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.

Αυγοσαλάτα πολύχρωμη

Υλικά

6 αυγά καθαρισμένα, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα dijon, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, ξύσμα από μισό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, τα σαλατικά που σου αρέσουν.

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σαλατικά μας σχολαστικά και τοποθετούμε τα υλικά σε μια σαλατιέρα. Ανακατεύουμε και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Dip με ροκφόρ και αυγό

Υλικά

1 ή 2 αυγά, ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε, λίγο ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα (κατά βούληση), 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι.

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε ολόκληρο το αυγό, προσθέτουμε το ροκφόρ ή την γκοργκοντζόλα, το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ρευστοποιηθεί το μείγμα. Μπορούμε να το σερβίρουμε με μπαστουνάκια λαχανικών (σέλερι, καρότα, κουνουπίδι) ή κριτσίνια ή τσιπς πατάτας και καλαμποκιού.

Αυγά στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Υλικά

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί, 1 φλιτζάνι ντοματάκια με το χυμό τους, καυτερό μπούκοβο, 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα, ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε αρχικά την πικάντικη σάλτσα ντομάτας σοτάροντας 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.  Όταν ροδίσει προσθέτουμε 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες και 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες. Όταν μαλακώσουν, σβήνουμε με 1 φλιτζάνι λευκό κρασί. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ντοματάκια με το χυμό τους και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 7 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο καυτερό μπούκοβο, 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα και λίγη ξερή ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Στρώνουμε 8 αυγά σφιχτοβρασμένα και κομμένα σε φετούλες σε ένα λαδωμένο ταψί, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

ΠΗΓΗ: daddy-cool.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top