Πανακότα με μαρμελάδα φράουλα δια χειρός Νίκης Μερκούρη

niki

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Μια πολύ γλυκιά αμαρτία, πανακότα με μαρμελάδα φράουλα!! Δεν παχαίνει, ομορφαίνει!

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γραμ κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμ γάλα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 4 κουταλιές ζάχαρη ή 2 κουταλιές μέλι
  • 3 φύλλα ζελατίνας
  • 1 κομματάκι τζίντζερ
  • 500 γραμ μαρμελάδα φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε κρέμα γάλακτος, γάλα και ζάχαρη βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας ζωηρά. Βρέχουμε τις ζελατίνες για 20 λεπτά και τις στύβουμε.

Τις ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από το μάτι.

Προαιρετικά βάλτε τζίντζερ, ένα μικρό κομματάκι την ώρα που βράζει.

Βάζουμε σε φόρμες και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα, αραιωμένη με λίγο νερό και ζεστή και ξύσμα λεμονιού!

φωτογραφία