ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μπισκότα κανέλας από τον αγαπημένο μας μικρομάγειρα

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Φτιάξτε τώρα τα πιο νόστιμα και τα πιο τραγανά μπισκότα με κανέλα, εύκολα και γρήγορα, μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τις ζάχαρες, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το φτερό για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψει η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε το αυγό.
  • Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το αλάτι και τα στερεά υλικά.
  • Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας η οποία θα είναι αρκετά μαλακή.
  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη ζύμη σε 18 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Θέλουμε το κάθε μπαλάκι να είναι περίπου 30 γρ.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βουτάμε όλα τα μπαλάκια στο μπολάκι με το μείγμα της κανέλας με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε δύο ταψιά που έχουμε στρώσει από μία λαδόκολλα.
  • Πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας για να πλατύνουν.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανέλα-ζάχαρη και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
  • Αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.

To Top