ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μουσική….πλανεύτρα γυναίκα!

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Μουσική πλανεύτρα. Ορίζεις τις σκέψεις μας και κατευθύνεις το λογισμό μας. Μουσική, γυναίκα αποφασιστική. Δυναμώνεις τους χτύπους της καρδιάς ελευθερώνεις τις επιθυμίες μας και προστατεύεις τις επιλογές μας.

Άπιαστη μάγισσα, μαγεύεις τον έρωτα και δίνεις χαρά στη θλίψη. Ξεμυαλίστρα μουσική,  χρωματίζεις τα όνειρα μας, ξορκίζεις τους δαίμονες μας και συντροφεύεις τη μοναξιά μας. Μουσική μελωδία μαγική, βαραίνεις τα βλέφαρα με δάκρυα στο άκουσμα σου και κάνεις μάτια να χάνονται στα βάθη των αναμνήσεων.

Αγέραστη κόρη, που όσο και αν προσπάθησε ο χρόνος να σου βάλει ρυτίδες δεν τα κατάφερε ποτέ. Τον αφήνεις θυμωμένο να σε θωρεί ανανεωμένη φρέσκια και όμορφη.

Μουσική, ουράνιο πλάσμα, που ακόμα και σε σπηλιές να σε φυλακίσουν, ακόμη και στα έγκατα της γης να σε κρύψουν, εσύ βρίσκεις τον τρόπο και δραπετεύεις.

Μουσική, πονηρό θηλυκό, έχεις χιλιάδες μνηστήρες και εκατομμύρια αγαπητικούς και ανάμεσα τους εσύ διαλέγεις το πιο ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα. Τον ανακηρύσσεις αρχηγό και βασιλεύ σου. Του δίνεις τα κλειδιά της καρδίας σου και κίνησε στους ρυθμούς που εκείνος ορίζει. Μα πονηρή όπως είσαι, τον κάνεις αιώνιο  σκλάβο σου.

Παντοδύναμη μουσική, στο άκουσμα σου λυγίζεις βράχους, λιώνεις σιδερά γκρεμίζεις φυλακές.  Μουσική, ο λόγος αποδεικνύεται φτωχός και ανούσιος μπροστά σου.

Ξελογιάστρα Μουσική, σε εσένα υποκλίνονται θεοί και άγγελοι.

To Top