Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φράουλες ώριμες
- 600 γραμ. ζάχαρη ξανθιά
- 1 κλωνάρι δυόσμο
- 1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τη ζάχαρη) σε ένα μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο δύο 24ωρα.
Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο προσθέτουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε δύο μέρες εκτός ψυγείου ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Μετα τις δύο μέρες σουρώνουμε καλά το λικέρ και βάζουμε σε μπουκάλι.
Πίνεται δροσερό με μπόλικο πάγο και φρέσκα φύλλα δυόσμου! Για την πινελιά της παρουσίασης μια ροδέλα λεμονιού!
Leave a Reply