Είναι δικό μας αυτό το γλυκό και είναι “Πονηρό”. Το κάνουν στη Νιγρίτα Σερρών και είναι πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το και εσείς!
Υλικά:
1 σφολιάτα
150 γραμ. βούτυρο
400 γραμ. καρύδια
1 σαντιγί φυτική
4 κ.σ. άχνη
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
4 κ.σ. γλυκόζη
1 βανίλια
Κόβουμε τη σφολιάτα σε δώδεκα κομμάτια, τα αλείφουμε με βούτυρο και τυλίγουμε ένα – ένα κομμάτι τη σφολιάτα με ένα καλάμι. Τέλος κολλάμε με νερό τη σφολιάτα και τα βάζουμε στο ταψί σε σιγανό φούρνο για μια ώρα. Τα σιροπιάζουμε για δύο ώρες, παίρνουμε και βγάζουμε τα καλάμια, τα γεμίζουμε με σαντιγί μέσα-έξω και βάζουμε το καρύδι.
ΠΗΓΗ: psterpnis.blogspot.gr
Leave a Reply