ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μικρά…τοσοδούλικα ανθρωπάκια!

16754660_10154998243213119_1967649883_n

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Μείνε μακριά από όλα εκείνα τα μικρά, τοσοδούλικα ανθρωπάκια, που ενώ έχουν όνομα και επίθετο εκείνα κολακεύονται όταν τους φωνάζουν «μεγάλε», που πάντα παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα. Δεν έχουν μάθει να παίζουν καθαρά και τίμια παιχνίδια, φοβούνται ν’ ανοίξουν τα χαρτιά τους μήπως και προδοθεί το στημένο παιχνίδι τους.

Μείνε μακριά από όλα εκείνα τα μικρά, τοσοδούλικα ανθρωπάκια, που εμφανίζονται στο διάβα σου αυθαίρετα μόνον όταν τους βολεύει και όταν θέλουν να χορτάσουν το συμφέρον τους, εκείνα με τις σκόρπιες παρουσίες ίσα για να καλύψουν τα κενά τους.

Μείνε μακριά από όλα εκείνα τα μικρά τοσοδούλικα ανθρωπάκια που δεν χωρούν πουθενά, αν και είναι τόσο μικρά, που εκλιπαρούν για δευτερο-τριτες ευκαιρίες και όταν τις έχουν δεν μπορούν να τις διαχειριστούν.

Μείνε μακριά από όλα εκείνα τα μικρά, τοσοδούλικα ανθρωπάκια, που προσπαθούν να έχουν υπόσταση για να ανήκουν κάπου, που θέλουν να επιβάλουν την παρουσία τους, που δηλώνουν καλοσυνάτοι άνθρωποι έτοιμοι να χαριστούν, που καμουφλάρονται πίσω από το ζεστό ψεύτικο χαμόγελο ενώ στην πραγματικότητα το χαμόγελό τους είναι ¨ο ήλιος με δόντια¨.

Μείνε μακριά από όλα εκείνα τα μικρά, τοσοδούλικα ανθρωπάκια, που με την πρώτη ευκαιρία προσθέτουν ταμπέλες, αυτές τις παραπλανητικές ταμπέλες, που τις κρεμάνε σαν να είναι θηλιά στο λαιμό των ανθρώπων, μόνο και μόνο για να νιώσουν ασφαλείς, να ικανοποιήσουν το εγώ τους. Τρόπος άμυνας ή τρόπος ζωής;

Μείνε μακριά από όλα εκείνα τα μικρά, τοσοδούλικα ανθρωπάκια, που κυκλοφορούν με καλογυαλισμένα κοστούμια ενώ το μοναδικό κοστούμι που τους ταιριάζει γάντι είναι αυτό του μάγου, που από τα μανίκια βγάζει λουλούδια και από το καπέλο λαγούς.

Μείνε μακριά από όλα εκείνα τα μικρά, τοσοδούλικα ανθρωπάκια, που τρέμουν να σταθούν πλάι σε έντιμους ανθρώπους γιατί έτσι θα εξαφανιστούν.

Και αν ακόμη έρθεις κοντά με ένα τέτοιο μικρό, τοσοδούλικο ανθρωπάκι μην προσπαθήσεις να το κάνεις να νιώσει ξεχωριστό. Είναι απλά χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Δεν θέλει να φτάσει στο ύψος σου.

e31d5740ae2a596c6f976ab96263e440

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top