ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μάθε να παλεύεις…

15941732_10211528839079319_482871558_n

Γράφει η Χρύσα Παπανικολάου / never stop dreaming

Η ζωή έχει τις δυσκολίες και τα της αλλά και τα ευχάριστα γεγονότα. Κάποια έρχονται ανεπάντεχα κι άλλα θέλουν κόπους και θυσίες, θέλουν μάχες και απώλειες.…παρ’ όλα αυτά θέλει να παλεύουμε. Αυτή η πάλη μας κάνει ισχυρούς και διαμορφώνει τους χαρακτήρες μας. Σκοπός όμως είναι να το παλεύουμε ή καλύτερα να θέλουμε και να μάθουμε να παλεύουμε για εμάς και τους γύρω μας.

Άλλωστε, ποιος από όλους εμάς δεν «έσπασε τα μούτρα του» στην προσπάθεια του να πετύχει κάτι; Ποιος δεν έχει «φάει τις σφαλιάρες» της ζωής από γεγονότα που απλά του έρχονται από το πουθενά; Εγώ πιστεύω πως κανείς δεν γλίτωσε από όλο αυτό. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι, άλλοτε με νίκες κι άλλοτε με ήττες.

Βάλε στόχους και προτεραιότητες, φαντάσου τα σαν όνειρο και ξεκίνα. Έχε σαν όπλα τις ευχάριστες στιγμές κι αυτά που στην θύμηση τους και μόνο σε κάνουν και χαμογελάς. Ξεκίνα να βλέπεις τα θετικά μέσα από τα αρνητικά….κι ας είναι η μειοψηφία.

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου όλες αυτές τις διαδρομές που έκανες και σ’ έκαναν αυτό που είσαι σήμερα. Όλα αυτά σ’ έκαναν να είσαι όρθιος και να είσαι ο ήλιος του ίδιου σου του εαυτού. Όπως επίσης, σου έμαθαν να είσαι εκεί και να ζεις ακόμη και τις δύσκολες στιγμές σου.

Μέσα στα «σκοτάδια» της ζωής μάθε να ψάχνεις για την χαραμάδα….ψάξε για το αδύνατο σημείο και πάλεψε το. Κι αν όλο αυτό δεν γκρεμίζεται..…σκαρφάλωσε!

Να θυμάσαι, η ζωή σε δοκιμάζει και σπέρνει το δρόμο σου με εμπόδια….πάλεψε τα!!!

αρχείο λήψης

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top