Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address
Μανιταρόσουπα με καρότο και παρμεζάνα για πρώτο πιάτο στο γιορτινό σας τραπέζι και όχι μόνο.
Υλικά
- 300 γραμ. μανιτάρια διάφορα
- 5-6 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 λίτρο νερό με ενα κύβο από λαχανικά η κοτόπουλο
- 3 καρότα τριμμένα σε σπαγγέτι
- 250 γραμ κρέμα γάλακτος
- 50 γραμ παρμεζάνα σε φλέικς
- 3 κουταλιές κόρν- φλάουερ
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο η ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι φρεσκοκκομένο
- λιγο φρεσκο δεντρολιβανο
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε, και ψιλοκόβουμε, τα μανιτάρια, τα βράζουμε σε ένα λίτρο νερό για 5 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στο οποίο διαλύουμε το κύβο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμυδάκια πρώτα και μετά τα μανιτάρια, περιμένουμε να μαλακώσουν, τα κρεμμύδια και ρίχνουμε το κόρν φλάουερ ανακατεύουμε και σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε με το εμπλουτισμένο νερό.
Από τα μανιτάρια και τα καρότα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και αλατίζουμε κατά προτίμηση. Η μανιταρόσουπα πρέπει να είναι πηχτή και τη σερβίρουμε με φλέικς παρμεζάνας και φρεσκοκομμένο πιπέρι στολίστε με λίγο δεντρολίβανο !!