ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μανιταρόσουπα από τον αγαπημένο μας μικρομάγειρα

Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα

Μια ζεστή μανιταρόσουπα είναι ιδανικό  χειμωνιάτικο πρώτο πιάτο ή και ένα πλήρες γεύμα!

 

Υλικά:

  • 4 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.σ λάδι
  • 2 Κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 750 γρ μανιτάρια
  • 4 κ.γ θυμάρι
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 6 κ.σ αλεύρι
  • 4 κούπες ζωμό κότας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κύβους βοδινό
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα: Θυμάρι και Μαϊντανό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζω το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα. Σοτάρω το κρεμμύδι 2-3 λεπτά, προσθέτω το σκόρδο και μαγειρεύω άλλο 1 λεπτό.

2. Προσθέτω τα μανιτάρια και 2 κ.γ θυμάρι και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Προσθέτω το κρασί και αφήνω να βράσει για 3 λεπτά.

3. Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά και αφήνω για αλλά 2 λεπτά. Προσθέτω τον ζωμό, ξανανακατεύω και βράζω για λίγο . Χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω όσο αλάτι και πιπέρι θέλω, σπάω τους κύβους σε κομματάκια και τους ρίχνω στην κατσαρόλα.

4. Σιγοβράζω για 10-15 λεπτά.

5. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, σιγοβράζω για μερικά ακόμα λεπτά.

6. Σερβίρω όσο είναι ζεστό με μαϊντανό και θυμάρι.

To Top