Γράφει ο Γιώργος Ζιαντάρης / Κουζινο-καλλιτεχνήματα
Μια ζεστή μανιταρόσουπα είναι ιδανικό χειμωνιάτικο πρώτο πιάτο ή και ένα πλήρες γεύμα!
Υλικά:
- 4 κ.σ βούτυρο
- 1 κ.σ λάδι
- 2 Κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 750 γρ μανιτάρια
- 4 κ.γ θυμάρι
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 6 κ.σ αλεύρι
- 4 κούπες ζωμό κότας
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κύβους βοδινό
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα: Θυμάρι και Μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζω το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα. Σοτάρω το κρεμμύδι 2-3 λεπτά, προσθέτω το σκόρδο και μαγειρεύω άλλο 1 λεπτό.
2. Προσθέτω τα μανιτάρια και 2 κ.γ θυμάρι και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Προσθέτω το κρασί και αφήνω να βράσει για 3 λεπτά.
3. Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά και αφήνω για αλλά 2 λεπτά. Προσθέτω τον ζωμό, ξανανακατεύω και βράζω για λίγο . Χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω όσο αλάτι και πιπέρι θέλω, σπάω τους κύβους σε κομματάκια και τους ρίχνω στην κατσαρόλα.
4. Σιγοβράζω για 10-15 λεπτά.
5. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, σιγοβράζω για μερικά ακόμα λεπτά.
6. Σερβίρω όσο είναι ζεστό με μαϊντανό και θυμάρι.