ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Λαζαράκια με Ζύμη Τσουρεκιού

Κοντεύει το Σάββατο του Λαζάρου και υπο άλλες συνθήκες σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας τα παιδιά θα έβγαιναν να πουν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊου σήμερα, κάνουμε Λαζαράκια για να κρατήσουμε την παράδοση ζωντανή.

Υλικά

  • 1000 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό ή χυμό πορτοκάλι
  • 50 γρ. μαγιά νωπή
  • 1 κουτάλι (γλυκού) μαχλέπι
  • 1 κουτάλι (γλυκού) κακουλέ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κούπες λάδι
  • 1 1/2 κούπα σταφίδες

Εκτέλεση

Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ με το λάδι και την ζάχαρη, τα αρωματικά και το ξύσμα.

Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά στο αλεύρι και το ζυμώνουμε για 15 λεπτά τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.

Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα. Μόλις φουσκώσει το πλάθουμε ψωμάκια και κορδονάκια και στήνουμε τα Λαζαράκια.

Τοποθετούμε σε ταψί και βάζουμε για μάτια 2 καρφάκια γαρύφαλλο και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά και τα Λαζαράκια είναι έτοιμα να τα προσφέρουμε.

ΠΗΓΗ: cookings.gr
To Top