ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Κουλουράκια δια χειρός Νίκης Μερκούρη

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Κουλούρια με αρώματα θα μοσχοβολήσει Πάσχα το σπιτικό σας !!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γραμ βούτυρο φρέσκο τύπου Κέρκυρας
  • 250 γραμ ζάχαρη
  • 50 γραμ μέλι θυμαρίσιο
  • 10 γραμ μαχλεπι τριμμένο
  • 10 γραμ μαστίχα τριμμένη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • 4 αυγά
  • 150 γραμ γάλα πλήρες
  • 1 φακελάκι μπεικιν
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 500 γραμ αλεύρι μαλακό
  • 500 γραμ αλεύρι
  • 2 κρόκους και γάλα για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα τα υλικά τα αφήνουμε μια ώρα εκτός ψυγείου να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε πρώτα βούτυρο με ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει πολύ σχεδόν να γίνει σαν σαντιγί.

Μετά μαλακώνουμε το μέλι σε μπεν μαρι και το προσθέτουμε μέσα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα μέχρι να ενσωματωθούν με το βούτυρο και ρίχνουμε και το γάλα χλιαρό μετά τα αρωματικά, πορτοκάλι και κονιάκ με σόδα ανακατεμένα.

Ανακατεύουμε τα δυο αλεύρια μαζί με το μπεικιν.

Ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ και μετά ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατευοντας πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω.

Αφού βάλουμε όλο το αλεύρι αφήνουμε τη ζυμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετά πλάθουμε κορδόνια και σχηματίζουμε κουλουράκια.

Λεπτά κορδόνια γιατί φουσκώνουν πολύ. Αλείφουμε τα κουλούρια με κρόκο και γάλα και ψήνουμε στους 175β για μισή ώρα.
Καλή Επιτυχία!

To Top