Κοτοσαλάτα με μελιτζάνες, ντοματίνια και ξινομυζήθρα

Η ξινομυζήθρα και τα λαδοπαξίμαδα ταιριάζουν πάρα πολύ σε αυτή τη σαλάτα με κοτόπουλο, ενώ το dressing με το σκόρδο θα δώσει επιπλέον γεύση στην ψητή μελιτζάνα.

 

Υλικά

Μερίδες: 4

300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψητό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

Για τη σαλάτα

  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, χοντροκομμένη
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 λαδοπαξίμαδα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα ή κοπανιστή
  • 6-7 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Για το dressing

  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Dressing: Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σαλάτα: Αλείφουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαδοπαξίμαδα χοντροσπασμένα μαζί με τα ντοματίνια και τα ραντίζουμε με λίγο από το dressing.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, προσθέτοντας από πάνω την ξινομυζήθρα και περιχύνοντας με το υπόλοιπο dressing.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr