Κοσκοσέλα: το εύκολο καλοκαιρινό φαγητό με αυγά και λαχανικά

Αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού τα αυγά με τις ώριμες ντομάτες στο τηγάνι.

Η δε μελιτζάνα που προσθέσαμε δίνει ακόμα περισσότερη γεύση…

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  • 1 μελιτζάνα μοβ ή λευκή, τριμμένη
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τη μελιτζάνα με το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2΄ ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15΄ ή μέχρι να συμπυκνωθεί.

Βήμα 2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αρκετό πιπέρι, τα αυγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά ώστε να σπάσουν τα αυγά και μαγειρεύουμε για περίπου 5΄ μέχρι να σφίξουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Βήμα 3
Σερβίρουμε την κοσκοσέλα με λίγη φρέσκια ρίγανη ή πάνω σε ντάκο.

 

ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr