Αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού τα αυγά με τις ώριμες ντομάτες στο τηγάνι.
Η δε μελιτζάνα που προσθέσαμε δίνει ακόμα περισσότερη γεύση…
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 1 μελιτζάνα μοβ ή λευκή, τριμμένη
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 800 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 6 αυγά
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τη μελιτζάνα με το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2΄ ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15΄ ή μέχρι να συμπυκνωθεί.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αρκετό πιπέρι, τα αυγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά ώστε να σπάσουν τα αυγά και μαγειρεύουμε για περίπου 5΄ μέχρι να σφίξουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε την κοσκοσέλα με λίγη φρέσκια ρίγανη ή πάνω σε ντάκο.
ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr