Κωνσταντίνος Μωραϊτης….ένας Σερραίος στο Λονδίνο

moraitis16

Είναι νέος, είναι ωραίος αλλά κυρίως είναι πολύ ταλαντούχος! Ο λόγος για τον Σερραίο Κωνσταντίνο Μωραϊτη, που μας κάνει περήφανους καθώς συμμετέχει στη φημισμένη ομάδα DV8 Physical Theatre του Λονδίνου. Ο ίδιος τελείωσε με άριστα τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών του Τμήματος Σκηνοθεσίας Θεάτρου του Royal Central School of Speech and Drama.

Τι ακριβώς είναι όμως η ομάδα DV8 Physical Theatre; Οι λάτρεις του θεάτρου θα την γνωρίζουν σίγουρα. Οι DV8 Physical Theatre είναι δημιούργημα του Αυστραλού Λόιντ Νιούσον και αποτελούν βασικούς εκφραστές του σωματικού θεάτρου, συνδυάζοντας στις παραστάσεις τους –με έντονα φορτισμένα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα- λόγο και κίνηση. Έχουν στο ενεργητικό τους 16 παραγωγές που παρουσιάστηκαν στο διεθνές κοινό κερδίζοντας εγκωμιαστικές κριτικές, καθώς και τέσσερις βραβευμένες ταινίες για την τηλεόραση.

Η ομάδα –που είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες σωματικού θεάτρου στον κόσμο- είναι γνωστή για τα αισθητικά και τα κινησιολογικά της ρίσκα, για την τάση της να καταρρίπτει τα νοητά όρια ανάμεσα στο χορό και το θέατρο, και πάνω από όλα για την ξεκάθαρη και ανεπιτήδευτη επικοινωνία των ιδεών και των συναισθημάτων της στο κοινό. Ριζοσπαστική στις ιδέες της αλλά και προσιτή.

2

Η πρώτη παράσταση του Κωνσταντίνου ήταν το 2009 στο θέατρο Χώρα στο έργο VIVID FILM -devised theatre- σε σκηνοθεσία 4frontal – Τζωρτζίνα Κακουδάκη (θεατρική ομάδα της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος).

Το καλοκαίρι του 2016, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Εδιμβούργου που παρουσιάζεται στο Λονδίνο, συμμετείχε στην παράσταση “I AM BECAUSE YOU ARE” -devised theatre- στο θέατρο Etcetera σε σκηνοθεσία David Silva. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί τον Οκτώβρη στα πλαίσια του Fringe Festival. Με πλήθος παραστάσεων στο ενεργητικό του την περίοδο 2017-2018 θα συνεργαστεί με τους DV8 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το Myselvi του εύχεται τα καλύτερα και περιμένουμε να μας ενημερώσει για τα επόμενα θεατρικά του βήματα!

3