ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Κέικ Σοκολάτας με Ζελέ Φράουλας δια χειρός Νίκης Μερκούρη

Γράφει η Νίκη Μερκούρη / σεφ / nikhmerkoyrh@hotmail.com / facebook address

Ένα εντυπωσιακό κέικ που μπορείτε να προσφέρετε και για την Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι απ
  • 3 κ σ ρόφημα σοκολατας
  • 1 κ μιση κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κούπα πραλίνα φουντουκιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι άσπρο
  • 1 κούπα σόδα αναψυκτικό
  • 1 κούπα γάλα

Στόλισμα

  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
  • Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 3 κ σ άχνη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά κ σε ένα άλλο τα υγρά
  2. Μετά ρίχνουμε τα στερεά σιγά σιγά στα υγρά
  3. Μόλις αναμιχθούν καλά λαδώνουμε και αλεύρωνουμε φόρμα για κέικ ρίχνουμε το μίγμα κ ψήνουμε για 3/4 της ώρας στους 180β Ωστόσο φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες (δηλ σε ένα φλυτζάνι ζεστο νερό το διαλύουμε, προσθέτουμε και δυο σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και μετά ένα φλυτζάνι κρύο νερό.  Ανακατεύουμε καλά)
  4. Ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι το ζελέ
  5. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει και όταν πήξει κόβουμε κυβάκια
  6. Μετά στολίζουμε με τα κυβάκια ζελέ φράουλας την επιφάνειας του Κέικ και ραντίζουμε με άχνη γύρω γύρω περιφερειακά το κέικ μας

Καλή Επιτυχία και Απόλαυση!

To Top