ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Κέικ με κολοκύθα και ελαιόλαδο

a51dc6a331e8b69816cfe01e331cef68

Μια παραλλαγή στο αμερικανικό κέικ καρότου με βασικό υλικό την κολοκύθα.

Περιέχει λίγο αλάτι στο μείγμα, που βοηθάει στο να υπερτονίσει τη γλυκιά γεύση της κολοκύθας.

Υλικά για 12 μερίδες

  • 4 αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και περασμένη από το χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο + λίγο για το ταψί
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • λίγο λάδι ή βούτυρο για το ταψί
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι.

Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, ρίχνοντας στο τέλος και τα καρύδια. Λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

ΠΗΓΗ: i-diadromi.gr
Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top