ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Κέικ μπανάνας

13336396_10206535998179674_1428917987_n

Γράφει η Αλεξάνδρα Κουντουρά / ατάκτως ερριμμένα

Αν οι μπανάνες σας έχουν αρχίσει να ωριμάζουν και φυσικά δεν θέλετε να τις πετάξετε σας προτείνουμε ένα λαχταριστό κέικ με υλικά που όλοι διαθέτουμε στα ντουλάπια μας.

Θα χρειαστείτε:

  • 4-5 ώριμες μπανάνες
  • 3 αυγά
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 2-3 μπανάνες σε φέτες
  • Βανίλια παγωτό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Προθερμένετε το φούρνο στους 175 ° C. Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιείστε σε πουρέ τις ώριμες μπανάνες. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι, την ζάχαρη και την κανέλα.

Αναμίξετε τα πάντα μέχρι να γίνει λείο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη δεν έχει πλέον μεγάλα κομμάτια από το αλεύρι.

Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε την καφέ ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Όταν αρχίσει να φουσκώνει αφαιρέστε την καραμέλα από τη φωτιά αφού πρώτα την ανακατέψετε την ελαφρώς.

Την στρώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει και τακτοποιούμε τις φέτες μπανάνας ομοιόμορφα πάνω από την καραμέλα. Απλώστε τη ζύμη με τις πολτοποιημένες μπανάνες πάνω από την καραμέλα.

Ψήστε για 40-50 λεπτά. Αφήστε σε δροσερό μέρος έως ότου κρυώσει ελαφρώς (προσοχή όχι στο ψυγείο).

Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα το γλυκό. Το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top