ΓΥΝΑΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Καριέρα ή οικογενειακή αποκατάσταση;

photo_axa_right

Πολλές γυναίκες στην σύγχρονη κοινωνία μας αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα: να επιλέξουν καριέρα ή την οικογενειακή αποκατάσταση. Οι γυναίκες ανάλογα με τις οικογενειακές τους αρχές και τον τρόπο ζωής που έχουν ζήσει διχάζονται και δεν ξέρουν τι να αποφασίσουν.

Με γνώμονα πάντα τα θέλω και τα πιστεύω τους αποφασίζουν για την πορεία της ζωής τους που θα συμπεριλάβει την καριέρα ή την οικογενειακή αποκατάσταση. Δύσκολα μπορούν να συμβαδίσουν και τα δύο γιατί μια εργαζόμενη γυναίκα που έχει βλέψεις να γίνει καριερίστα δεν έχει χρόνο να δημιουργήσει οικογένεια και να ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανατροφή παιδιών και τα οικιακά.

Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε επιλογής?

Οι γυναίκες καριέρας μπορούν να ολοκληρωθούν πνευματικά μέσω της εργασίας και να είναι ανεξάρτητες οικονομικά, δηλαδή να μην στηρίζονται οικονομικά σε κάποιον εκπρόσωπο του άλλου φύλου.

Από την άλλη ίσως να νιώθουν μοναξιά και ένα αδιαπέραστο κενό μέσα τους από την έλλειψη συντροφιάς και οικογένειας.

Οι γυναίκες που κάνουν οικογένεια ακούν το βιολογικό τους ρολόι και ολοκληρώνονται μόνο από την αίσθηση σιγουριάς που προκαλεί η δέσμευση και η οικογένεια.

Από την άλλη πλευρά ίσως να νιώθουν ανεκπλήρωτες γιατί δεν καλλιέργησαν τα ταλέντα τους και τις ικανότητές τους και δεν βγήκαν στο στίβο εργασίας.

Οι γυναίκες είναι πάνω από όλα άνθρωποι που αποφασίζουν για την πορεία της ζωής τους και για την εξέλιξή της. Οι αποφάσεις είναι αυστηρώς προσωπική υπόθεση γιατί η κάθε γυναίκα πρέπει να επωμίζεται το βάρος της προσωπικής της επιλογής.

ΠΗΓΗ: dynamikhgynaika.gr
Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top