ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Καραμελωμένα αμύγδαλα με Baileys

photo-12-12-16-3-25-18-pm

Γράφει η Έλενα Κακαβέλα / Medly Medley

Τα καραμελωμένα, φρεσκοψημένα αμύγδαλα αποτελούν μία από τις πιο γνωστές λιχουδιές στις χριστουγεννιάτικες αγορές της βόρειας Ευρώπης.

Μπορεί κανείς να τα βρει στην παραδοσιακή τους μορφή, με ζάχαρη και κανέλα, αλλά και σε πολλές παραλλαγές με πιο δημοφιλή αυτήν με Baileys Irish Cream, τόσο για το άρωμα της όσο και για την ονειρική της γεύση. Τρώγονται σκέτα αλλά αποτελούν και γλυκό συνοδευτικό ή ακόμη και γαρνιτούρα.

Ρωτήσαμε λοιπόν στην χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης, πώς μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας καραμελωμένα αμύγδαλα στο σπίτι γρήγορα κι εύκολα στο τηγάνι.

photo-12-12-16-3-33-30-pm

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 200 γρ. αμύγδαλα
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80 ml νερού
  • 50 ml Baileys (Irish Cream)
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. κανέλα

photo-12-12-16-3-29-35-pm

Τρόπος παρασκευής:

  • Προσθέτουμε το νερό, τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε στη συνέχεια το Baileys ή εναλλακτικά Amaretto και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου να εξατμιστεί το υγρό και να “κολλήσει” η ζάχαρη στα αμύγδαλα.
  • Τοποθετούμε σε ένα σκεύος, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, τα καραμελωμένα αμύγδαλα, διαχωρίζοντας τα με ένα κουτάλι, πριν κρυώσουν και κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Τέλος, τα αφήνουμε να κρυώσουν κι έπειτα τα βάζουμε σε βαζάκια ή τα σερβίρουμε.

photo-12-12-16-3-24-55-pm

Εναλλακτικά, μπορείτε να παρασκευάσετε τα αμύγδαλα χωρίς αλκοόλ, αλλά και να διαλέξετε κάποιο άλλο είδος ξηρών καρπών, όπως μακαντάμια ή κάσιους.

gebrannte-mandeln-rezept-weihnachten-geschenk-zimt-vanille-einfach-601x800

Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε στο μείγμα, αντί για Baileys….Chili ή ινδοκάρυδο, αυξάνοντας απλά στη συνταγή το νερό κατά 50 ml.

mini-stil-gebrannte_mandeln-01

Από την χιονισμένη Βαυαρία, το myselvi και η οικογένεια πίσω μου, που για δεκαετίες, παρασκευάζει με την παραπάνω συνταγή τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, σας ευχόμαστε γλυκιές, σαν τα καραμελωμένα αμύγδαλα, γιορτινές μέρες με τους ανθρώπους που αγαπάτε.

photo-20-12-16-11-31-45-pm

Αφήστε το σχόλιο σας

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top